2015-11-04 19:04

2015-11-04 19:04

Stort intresse för I kärlekens tecken

KARLSKOGA: Åsa Karlström vill tacka artister, sponsorer och givmilda karlskogabor

Det finns inte många biljetter kvar till den sena föreställningen och även till den tidiga har biljettförsäljningen gått bra. Det handlar förstås om de två välgörenhetskonserter som Åsa Karlström ligger bakom.

Konserterna onsdag 25 november går under namnet I kärlekens tecken och Åsa Karlström beskriver dem som en repris av majkonserten i Karlskoga kyrka. När kyrkan stängdes för renovering flyttades konserten till Kupolen och dubblerades.

– Kyrkan var smetfull och nu har vi en mindre lokal och gör därför två konserter, säger Åsa Karlström och berättar att det säljs 340 biljetter till varje föreställning.

Intresset är stort, inte bara från människor i Möckelnregionen.

– Jag skickar biljetter runt om i Sverige, konstaterar Åsa Karlström.

Intäkterna från konserten i maj resulterade i en heldagsutflykt till Kolmården för 70 barn och den här gången ska pengarna slussas vidare till barnfamiljer i Karlskoga och Degerfors som har svårt att få ihop pengar till julfirandet.

De kan skicka brev till Svenska kyrkan i Karlskoga där de beskriver sin situation och samtidigt uppger önskat belopp och sen beslutar Åsa Karlström vilka som får pengar och hur stor summa det blir. Breven bör finnas hos Karlskoga församling före 14 december så att Åsa Karlström hinner genomföra överföringen av pengar på det sätt hon tänkt sig.

Karlskogakortet

– Jag tänker ladda summan på Karlskogakortet och på så sätt går ju pengarna till butiker i Karlskoga. Det blir en win-win situation där pengarna hjälper barnfamiljer som har det svårt och ändå stannar i Karlskoga.

– Men, betonar hon, det är ju inte jag som ger de behövande pengar. Jag tycker det har blivit för mycket fokus på mig men det är ju tack vare alla artister, sponsorer och Karlskogas invånare som det här är möjligt.

Det blir ungefär samma artistuppbåd som i maj vilket innebär Åke Norén, Linda och Pecka Dahl, Malin och Erik Näsman, Susanne Ericsson, Susanne Nordström och Susanne Andersson. Men även Kattis Furst och Conny Ohlson, känd som en fena på steelguitar, medverkar.

– Jag vill tacka Kupolen som upplåter lokalen utan att ta betalt, Nöjesbyrån som står för ljud och ljus, Ekmans på Torget och Karlskoga Tidning-Kuriren, fortsätter Åsa Karlström och nämner också Karlskoga Energi & Miljö och Bravida som bekostar tryckningen av singeln Det snöar i Värmland som kostar 50 kronor att köpa.

Det snöar i Värmland skrevs av Åsa Karlström tillsammans med Linda och Pecka Dahl och Thomas Holmstrand och målet är att få in låten på Svensktoppen.

Åsa Karlström spelar upp en snutt där man också kan höra Thomas Vikström, som medverkade på konserten i maj, men som har förhinder denna gång. Thomas Vikström är son till Sven-Erik Vikström som var stor operacharmör för ett antal decennier sedan och visar att han inte vansläktats röstmässigt.

– Jag får beställningar från hela Sverige på singeln, säger Åsa Karlström och beskriver hur det ramlar in kuvert med 50-lappar i brevlådan.

– En del av intäkterna går till Åsa Karlströms barnfond, en fond som jag fick i 50-årspresent av kyrkan. De pengar som samlas in går till detta bankgironummer och sen har jag fått förmånen att bestämma hur pengarna ska användas.

– Men en stor del av intäkterna från singeln ska gå till Bris jourtelefon. Bris står för Barnens rätt i samhället och de har fullt upp i juletid. Jag vill göra skillnad där också, tillägger hon och berättar att Det snöar i Värmland ligger på Youtube från 3 november.

Feltryck

Den som köpt biljett till I kärlekens tecken kan läsa att pengarna ska gå till sommaraktiviteter. Det är fel. Pengarna går till julfirande för behövande barnfamiljer.

– Jag såg felet när biljetterna var tryckta och tyckte det var slöseri att trycka nya biljetter. Pengarna ska gå till julfirande, poängterar Åsa Karlström.

Konserterna onsdag 25 november går under namnet I kärlekens tecken och Åsa Karlström beskriver dem som en repris av majkonserten i Karlskoga kyrka. När kyrkan stängdes för renovering flyttades konserten till Kupolen och dubblerades.

– Kyrkan var smetfull och nu har vi en mindre lokal och gör därför två konserter, säger Åsa Karlström och berättar att det säljs 340 biljetter till varje föreställning.

Intresset är stort, inte bara från människor i Möckelnregionen.

– Jag skickar biljetter runt om i Sverige, konstaterar Åsa Karlström.

Intäkterna från konserten i maj resulterade i en heldagsutflykt till Kolmården för 70 barn och den här gången ska pengarna slussas vidare till barnfamiljer i Karlskoga och Degerfors som har svårt att få ihop pengar till julfirandet.

De kan skicka brev till Svenska kyrkan i Karlskoga där de beskriver sin situation och samtidigt uppger önskat belopp och sen beslutar Åsa Karlström vilka som får pengar och hur stor summa det blir. Breven bör finnas hos Karlskoga församling före 14 december så att Åsa Karlström hinner genomföra överföringen av pengar på det sätt hon tänkt sig.

Karlskogakortet

– Jag tänker ladda summan på Karlskogakortet och på så sätt går ju pengarna till butiker i Karlskoga. Det blir en win-win situation där pengarna hjälper barnfamiljer som har det svårt och ändå stannar i Karlskoga.

– Men, betonar hon, det är ju inte jag som ger de behövande pengar. Jag tycker det har blivit för mycket fokus på mig men det är ju tack vare alla artister, sponsorer och Karlskogas invånare som det här är möjligt.

Det blir ungefär samma artistuppbåd som i maj vilket innebär Åke Norén, Linda och Pecka Dahl, Malin och Erik Näsman, Susanne Ericsson, Susanne Nordström och Susanne Andersson. Men även Kattis Furst och Conny Ohlson, känd som en fena på steelguitar, medverkar.

– Jag vill tacka Kupolen som upplåter lokalen utan att ta betalt, Nöjesbyrån som står för ljud och ljus, Ekmans på Torget och Karlskoga Tidning-Kuriren, fortsätter Åsa Karlström och nämner också Karlskoga Energi & Miljö och Bravida som bekostar tryckningen av singeln Det snöar i Värmland som kostar 50 kronor att köpa.

Det snöar i Värmland skrevs av Åsa Karlström tillsammans med Linda och Pecka Dahl och Thomas Holmstrand och målet är att få in låten på Svensktoppen.

Åsa Karlström spelar upp en snutt där man också kan höra Thomas Vikström, som medverkade på konserten i maj, men som har förhinder denna gång. Thomas Vikström är son till Sven-Erik Vikström som var stor operacharmör för ett antal decennier sedan och visar att han inte vansläktats röstmässigt.

– Jag får beställningar från hela Sverige på singeln, säger Åsa Karlström och beskriver hur det ramlar in kuvert med 50-lappar i brevlådan.

– En del av intäkterna går till Åsa Karlströms barnfond, en fond som jag fick i 50-årspresent av kyrkan. De pengar som samlas in går till detta bankgironummer och sen har jag fått förmånen att bestämma hur pengarna ska användas.

– Men en stor del av intäkterna från singeln ska gå till Bris jourtelefon. Bris står för Barnens rätt i samhället och de har fullt upp i juletid. Jag vill göra skillnad där också, tillägger hon och berättar att Det snöar i Värmland ligger på Youtube från 3 november.

Feltryck

Den som köpt biljett till I kärlekens tecken kan läsa att pengarna ska gå till sommaraktiviteter. Det är fel. Pengarna går till julfirande för behövande barnfamiljer.

– Jag såg felet när biljetterna var tryckta och tyckte det var slöseri att trycka nya biljetter. Pengarna ska gå till julfirande, poängterar Åsa Karlström.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.