2015-11-03 12:03

2015-11-03 12:03

Åtalas för intrång

KARLSKOGA: Nio ska ha tagit sig in på Bofors

Totalt nio personer åtalas för att vid flera tillfällen ha tagit sig in på Bofors industriområde, som är klassificerat som skyddsområde.

Det är i juni förra året som fem av de åtalade personerna sak ha tagit sig in på området och kedjat fast en ljudanordning samt hängt upp en banderoll med texten ”civil oljudnad”. En av personerna ska även ha fotograferat inne på området.

En dag i slutet av november ska tre av dem ha kommit tillbaka med ytterligare fyra personer och tagit sig in på området igen.

De avvisades av polis men två av dem ska ha återvänt senare samma dag.

De nio personerna har nu åtalats för olaga intrång. En av dem åtalas även för brott mot skyddslagen.

Det är i juni förra året som fem av de åtalade personerna sak ha tagit sig in på området och kedjat fast en ljudanordning samt hängt upp en banderoll med texten ”civil oljudnad”. En av personerna ska även ha fotograferat inne på området.

En dag i slutet av november ska tre av dem ha kommit tillbaka med ytterligare fyra personer och tagit sig in på området igen.

De avvisades av polis men två av dem ska ha återvänt senare samma dag.

De nio personerna har nu åtalats för olaga intrång. En av dem åtalas även för brott mot skyddslagen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.