2015-11-03 13:57

2015-11-03 13:57

Åtalas efter krock

KARLSKOGA: Körde på flera bilar på E18

En 46-årig man har åtalats för bland annat vårdslöshet i trafik, smitning och rattfylleri.

Det var i början av oktober som mannen enligt åtalet körde en lätt lastbil, som stulits i Sundsvall, på E18 i höjd med Bodalen. Han ska ha kört i mycket hög hastighet, kolliderat med flera andra fordon och sedan kört ner i ett dike. Därefter ska mannen ha gett sig från platsen till fots, till Linnebäck där han ska ha stulit ytterligare en lätt lastbil.

Polisen grep mannen i Lekhyttan och det visade sig att han var påverkad av både droger och alkohol.

Mannen har nu åtalats för två tillgrepp av fortskaffningsmedel, två fall av grov olovlig körning, grovt rattfylleri, drograttfylleri, ringa narkotikabrott, vårdslöshet i trafik samt olovligt avvikande från olycksplats.

Han är dessutom åtalad för att ha misshandlat en man i maj samt för att ha hotat två poliser i samband med ett omhändertagande i juli. Båda händelserna ägde rum i Umeå.

Mannen, som sitter häktad, nekar till misshandeln, hoten och vårdslöshet i trafik men erkänner övriga brott.

Det var i början av oktober som mannen enligt åtalet körde en lätt lastbil, som stulits i Sundsvall, på E18 i höjd med Bodalen. Han ska ha kört i mycket hög hastighet, kolliderat med flera andra fordon och sedan kört ner i ett dike. Därefter ska mannen ha gett sig från platsen till fots, till Linnebäck där han ska ha stulit ytterligare en lätt lastbil.

Polisen grep mannen i Lekhyttan och det visade sig att han var påverkad av både droger och alkohol.

Mannen har nu åtalats för två tillgrepp av fortskaffningsmedel, två fall av grov olovlig körning, grovt rattfylleri, drograttfylleri, ringa narkotikabrott, vårdslöshet i trafik samt olovligt avvikande från olycksplats.

Han är dessutom åtalad för att ha misshandlat en man i maj samt för att ha hotat två poliser i samband med ett omhändertagande i juli. Båda händelserna ägde rum i Umeå.

Mannen, som sitter häktad, nekar till misshandeln, hoten och vårdslöshet i trafik men erkänner övriga brott.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.