2015-10-30 13:04

2015-10-30 13:04

Betalar förförstörd dörr

KARLSKOGA

Den 28 april kom polisen till en lägenhet som ägs av bostadsbolaget Karlskogahem. Polisen hade fått uppgifter om att lägenhetsinnehavaren kunde behöva akut hjälp. De ringde på men fick ingen kontakt. Då bröt sig polisen in i lägenheten.

Bostadsbolaget krävde polismyndigheten på 28 365 kronor för reparation av dörren. Polismyndigheten har beslutat att betala bostadsbolaget pengarna till dörren.

– Det känns lite konstigt, för vi har befogenheter att bryta oss in i en lägenhet när vi anser att det behövs. Om ett liv är i fara så kan vi inte ringa runt efter nycklar, säger Gunilla Radegård på Karlskogapolisen.

Bostadsbolaget krävde polismyndigheten på 28 365 kronor för reparation av dörren. Polismyndigheten har beslutat att betala bostadsbolaget pengarna till dörren.

– Det känns lite konstigt, för vi har befogenheter att bryta oss in i en lägenhet när vi anser att det behövs. Om ett liv är i fara så kan vi inte ringa runt efter nycklar, säger Gunilla Radegård på Karlskogapolisen.