2015-10-27 06:00

2015-10-27 06:00

Slog ordningsvakt

KARLSKOGA: Dömd för våld mot tjänsteman

En 30-årig man bosatt i Karlskoga har av Örebro tingsrätt dömts för våld mot tjänsteman.

Den 8 februari befann sig 30-åringen på Stadshotellet i Karlskoga. En ordningsvakt ingrep mot 30-åringens vän och höll fast honom mot golvet. 30-åringen tyckte att ordningsvakten var för våldsam mot mannen och enligt domen gav 30-åringen därför vakten ett mindre hårt slag med öppen hand. Mannen själv hävdar att han inte avsiktligt slagit någon.

Eftersom våldet mot ordningsvakten var ringa döms mannen för våld mot tjänsteman - ringa brott.

Mannen slipper fängelsestraff, men döms att betala totalt 13 500 kronor i dagsböter, samt 800 kronor till brottsofferfonden.

Den 8 februari befann sig 30-åringen på Stadshotellet i Karlskoga. En ordningsvakt ingrep mot 30-åringens vän och höll fast honom mot golvet. 30-åringen tyckte att ordningsvakten var för våldsam mot mannen och enligt domen gav 30-åringen därför vakten ett mindre hårt slag med öppen hand. Mannen själv hävdar att han inte avsiktligt slagit någon.

Eftersom våldet mot ordningsvakten var ringa döms mannen för våld mot tjänsteman - ringa brott.

Mannen slipper fängelsestraff, men döms att betala totalt 13 500 kronor i dagsböter, samt 800 kronor till brottsofferfonden.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.