2015-10-27 19:39

2015-10-27 19:39

Berättade om sina böcker

DEGERFORS: Författarbesök på biblioteket

På tisdagen kom barn- och ungdomsförfattaren Malin Stehn på besök till biblioteket i Degerfors.
Hon berättade om sina böcker, sitt författarskap och om sig själv

Malin Stehn är nog ett okänt namn för många, men hon har gett ut 32 böcker och kan leva på sitt författarskap, något som inte är alla förunnat.

Vid besöket på biblioteket berättade hon att hon började skriva böcker ganska sent. Visserligen hade hon som barn som största intresse att skriva historier och dikter som hon mer eller mindre tvingade andra att läsa, men när hon gick i sjätte klass bytte hon spår helt och satsade på att bli popstjärna i stället.

– Det höll jag på med så länge att det nästan blev pinsamt, säger hon.

Det var först när hon närmade sig de 30 och väntade sitt första barn som hon gav upp musikdrömmarna. Då kom det gamla skrivintresset tillbaka. Hon visste inte om hon kunde skriva, så hon skrev en bok på prov. Den handlade passande nog om några tjejer som ville bli popstjärnor.

Boken, som kom ut 2006 blev startskottet på en produktiv författarbana. Nu har hon skrivit 32 böcker för både barn och ungdomar och med ganska olika teman. Förutom musikstjärnedrömmar har hon skrivit om bland annat fotboll, hästar och utbrändhet.

Detta och mycket annat berättade hon för åhörarna. Dessutom högläste hon ur några av sina böcker.

Från bibliotekets sida tyckte man att arrangemanget blev lyckat, även om det gärna hade fått komma lite fler besökare.

Tidigare har biblioteket haft besök av en rad författare av vuxenlitteratur, men det här var första gången som man hade en barn- och ungdomsboksförfattare där för att berätta om sina böcker.

Malin Stehn är nog ett okänt namn för många, men hon har gett ut 32 böcker och kan leva på sitt författarskap, något som inte är alla förunnat.

Vid besöket på biblioteket berättade hon att hon började skriva böcker ganska sent. Visserligen hade hon som barn som största intresse att skriva historier och dikter som hon mer eller mindre tvingade andra att läsa, men när hon gick i sjätte klass bytte hon spår helt och satsade på att bli popstjärna i stället.

– Det höll jag på med så länge att det nästan blev pinsamt, säger hon.

Det var först när hon närmade sig de 30 och väntade sitt första barn som hon gav upp musikdrömmarna. Då kom det gamla skrivintresset tillbaka. Hon visste inte om hon kunde skriva, så hon skrev en bok på prov. Den handlade passande nog om några tjejer som ville bli popstjärnor.

Boken, som kom ut 2006 blev startskottet på en produktiv författarbana. Nu har hon skrivit 32 böcker för både barn och ungdomar och med ganska olika teman. Förutom musikstjärnedrömmar har hon skrivit om bland annat fotboll, hästar och utbrändhet.

Detta och mycket annat berättade hon för åhörarna. Dessutom högläste hon ur några av sina böcker.

Från bibliotekets sida tyckte man att arrangemanget blev lyckat, även om det gärna hade fått komma lite fler besökare.

Tidigare har biblioteket haft besök av en rad författare av vuxenlitteratur, men det här var första gången som man hade en barn- och ungdomsboksförfattare där för att berätta om sina böcker.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.