2015-10-19 15:41

2015-10-19 15:41

Succé för Aktiva Karlskoga

KARLSKOGA: Över 600 deltog i orienteringstävling

Orienteringstävlingen visade sig vara en väldigt populär aktivitet. Över 600 personer deltog i årets omgång och OK Djerf planerar redan nästa års områden.

Förra året, då det var premiär för Aktiva Karlskoga, var det 400 personer som gav sig ut i jakt på de röda stolparna. I år var stolparna fler och så även deltagarna.

– Det är över 600 som varit med, vi har vuxit med över 50 procent, säger Bengt Davidson från OK Djerf och som är en av dem som planerat tävlingen.

Topp tre

Den 3 oktober var det avslutning i Djerfstugan, vid Våtsjön, då också tävlingsvinnarna lottades fram. I år var det Carina Sköld från Storfors, Anna Larsson från Alkvettern och Annelie Karlsson från Karlskoga som vann ett var sitt presentkort från Marknadsplats Karlskoga.

Som synes är de tävlande inte bara från Karlskoga, även några från bland annat Stockholm, Pajala, Åmotsfors och Norge har hittat hit.

– Det har också varit tävlande i alla åldrar. Jag hade först skrivit att de var mellan fem och 84 men det fick jag ändra när en dam påpekade att hon faktiskt var 88 år, säger Danielson.

Till en början såg det också ut som att det var flest äldre personer som var med och tävlade. Det visade sig dock att de äldre deltagarna var snabbare på att lämna in talongerna, de yngres kom in just innan tävlingen avslutades.

Ett 30-tal personer deltog i avslutningen och några av dem passade även på att ge sig ut på en lätt orienteringsbana i skogen vid stugan. Och det är just till skogen som tävlingen ska leda till nästa år. Planeringen pågår redan och det är klart att Skranta, Aggerud och skogen vid Storängen kommer att finnas med på kartan. Extratävlingen med guldstolpar uppskattades och kommer att upprepas.

– Vi vill att man ska lämna stigen lite, komma ut i skogen och leta lite bakom stenar och träd. Nu har vi två lyckade omgångar bakom oss så nästa år tror jag fler än 700 kommer att vara med, säger Danielson.

Förra året, då det var premiär för Aktiva Karlskoga, var det 400 personer som gav sig ut i jakt på de röda stolparna. I år var stolparna fler och så även deltagarna.

– Det är över 600 som varit med, vi har vuxit med över 50 procent, säger Bengt Davidson från OK Djerf och som är en av dem som planerat tävlingen.

Topp tre

Den 3 oktober var det avslutning i Djerfstugan, vid Våtsjön, då också tävlingsvinnarna lottades fram. I år var det Carina Sköld från Storfors, Anna Larsson från Alkvettern och Annelie Karlsson från Karlskoga som vann ett var sitt presentkort från Marknadsplats Karlskoga.

Som synes är de tävlande inte bara från Karlskoga, även några från bland annat Stockholm, Pajala, Åmotsfors och Norge har hittat hit.

– Det har också varit tävlande i alla åldrar. Jag hade först skrivit att de var mellan fem och 84 men det fick jag ändra när en dam påpekade att hon faktiskt var 88 år, säger Danielson.

Till en början såg det också ut som att det var flest äldre personer som var med och tävlade. Det visade sig dock att de äldre deltagarna var snabbare på att lämna in talongerna, de yngres kom in just innan tävlingen avslutades.

Ett 30-tal personer deltog i avslutningen och några av dem passade även på att ge sig ut på en lätt orienteringsbana i skogen vid stugan. Och det är just till skogen som tävlingen ska leda till nästa år. Planeringen pågår redan och det är klart att Skranta, Aggerud och skogen vid Storängen kommer att finnas med på kartan. Extratävlingen med guldstolpar uppskattades och kommer att upprepas.

– Vi vill att man ska lämna stigen lite, komma ut i skogen och leta lite bakom stenar och träd. Nu har vi två lyckade omgångar bakom oss så nästa år tror jag fler än 700 kommer att vara med, säger Danielson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.