2015-10-19 13:50

2015-10-19 13:50

Fälld för trasig hastighetsmätare

KARLSKOGA

I oktober förra året åkte en kvinna fast efter att hon kört i 62 km/tim på Noravägen där maxhastigheten är 50 km/tim. Kvinnan hävdade dock att hon hade kört i tillåten hastighet.

Efter att hon stoppats av polisen tog hon bilen till en verkstad där det konstaterades att hastighetsmätaren visade fel. Med detta i beaktande friade tingsrätten kvinnan.

Åklagaren ansåg dock att kvinnan borde ha sett till att mätaren fungerade och överklagade domen. Hovrätten gick på åklagarens linje och ansåg att kvinnan hade överträtt hastighetsbegränsningen på grund av oaktsamhet.

Hon fälldes för brott mot trafikförordningen och dömdes till penningböter på 2 400 kronor.

Efter att hon stoppats av polisen tog hon bilen till en verkstad där det konstaterades att hastighetsmätaren visade fel. Med detta i beaktande friade tingsrätten kvinnan.

Åklagaren ansåg dock att kvinnan borde ha sett till att mätaren fungerade och överklagade domen. Hovrätten gick på åklagarens linje och ansåg att kvinnan hade överträtt hastighetsbegränsningen på grund av oaktsamhet.

Hon fälldes för brott mot trafikförordningen och dömdes till penningböter på 2 400 kronor.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.