2015-10-16 20:18

2015-10-16 20:18

Anneli och Mikael stänger Wärdshuset

KARLSKOGA: Sista lunchmaten serverades under fredagen

Under fredagen blev det definitivt.
Anneli och Mikael Rådesjö bestämde sig för att slå igen Karlskoga Wärdshus.
– Vi ger inte upp branschen vi brinner för mat och goa gäster, säger Anneli och Mikael Rådesjö.

Det hörs skrammel från köket. Karlskoga Wärdshus är stängt.

– Vi städar av lite, säger Mikael.

Under fredagens lunchservering tackade gästerna för sig med blommor, beröm och kramar.

15 år i huset

– Vi startade för 22 år sedan i Kupolen i oktober, här har vi varit i 15 år, säger Anneli och Mikael.

Det är en dyster dag men Anneli och Mikael ser framtiden an. Man har Labbsand kvar. En lite annorlunda del av företaget där man inte har den dagliga lunchserveringen och mötet med gäster på samma vis.

– En pärla på solsidan som är utvecklingsbar, menar Mikael.

– Vi är så glada för att våra anställda har fått nya jobb. Det är svårt att säga upp folk som funnits med under alla år, säger Anneli.

Man har haft fin uppbackning från fackligt håll inför uppsägningarna av personalen.

På känn

– Vi förstod det redan för ett år sedan. Bussgästerna började avta, inte lika många bokningar av begravningssällskap, minnesstunder och konferenser heller, säger Anneli.

– Det ordnar sig, säger Anneli, lite eftertänksamt.

Anneli och Mikael har många bollar i luften just nu. Under en tid har man tittat på olika alternativ även i andra städer.

– Nej, vi är inte ledsna i dag, det har vi varit tidigare, säger Anneli.

Nu ska det skrivas kontrakt med Expertiss, företaget som tar över driften av huset, I köket fortsätter serveringen av mat till de asylsökande.

Det hörs skrammel från köket. Karlskoga Wärdshus är stängt.

– Vi städar av lite, säger Mikael.

Under fredagens lunchservering tackade gästerna för sig med blommor, beröm och kramar.

15 år i huset

– Vi startade för 22 år sedan i Kupolen i oktober, här har vi varit i 15 år, säger Anneli och Mikael.

Det är en dyster dag men Anneli och Mikael ser framtiden an. Man har Labbsand kvar. En lite annorlunda del av företaget där man inte har den dagliga lunchserveringen och mötet med gäster på samma vis.

– En pärla på solsidan som är utvecklingsbar, menar Mikael.

– Vi är så glada för att våra anställda har fått nya jobb. Det är svårt att säga upp folk som funnits med under alla år, säger Anneli.

Man har haft fin uppbackning från fackligt håll inför uppsägningarna av personalen.

På känn

– Vi förstod det redan för ett år sedan. Bussgästerna började avta, inte lika många bokningar av begravningssällskap, minnesstunder och konferenser heller, säger Anneli.

– Det ordnar sig, säger Anneli, lite eftertänksamt.

Anneli och Mikael har många bollar i luften just nu. Under en tid har man tittat på olika alternativ även i andra städer.

– Nej, vi är inte ledsna i dag, det har vi varit tidigare, säger Anneli.

Nu ska det skrivas kontrakt med Expertiss, företaget som tar över driften av huset, I köket fortsätter serveringen av mat till de asylsökande.