2015-10-15 14:09

2015-10-15 14:09

Budget imponerar inte

ÖREBRO LÄN: Ola Karlsson (M) tycker att Socialdemokraterna tappat greppet om vården

Det budgetförslag som majoriteten presenterat för Region Örebro län imponerar inte på oppositionsrådet Ola Karlsson (M). Alliansen väntar till regionstyrelsens möte på tisdag innan de lämnar sitt budgetförslag.

– Det är uppenbart att Socialdemokraterna och Marie-Louise Forsberg-Fransson har tappat greppet om ekonomin. Kostnaderna och vårdköerna skenar och jag trodde budgetarbetet skulle handla om det, säger oppositionsrådet Ola Karlsson (M).

Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet öppnade för dialog med Allianspartierna om budgeten. Framför allt om flyktingströmmen och kompetensförsörjningen. Men Karlsson är tveksam.

– Jag vet inte hur mycket de är beredda att lyssna, säger han.

Att flyktingströmmen innebär en utmaning för vården ifrågasätter Karlsson däremot inte.

Rörlig mottagning

– Vi har uppenbart en flyktingsituation som är en påfrestning för vården. Jag tror det behövs någon form av rörlig mottagning så varför inte låta de här distriktssköterskebussarna hjälpa till i asylhälsan i stället, säger Karlsson.

Kompetensförsörjningen och svårigheten att rekrytera läkare och sjuksköterskor menar Karlsson att regionen kan lösa genom att ge medarbetarna bättre möjligheter att göra sitt jobb, som bättre IT-system och möjlighet att jobba i team.

– Det kan låta banalt men varför inte skapa en bra arbetsmiljö så att medarbetarna trivs på sin arbetsplats, säger Karlsson.

– Det är uppenbart att Socialdemokraterna och Marie-Louise Forsberg-Fransson har tappat greppet om ekonomin. Kostnaderna och vårdköerna skenar och jag trodde budgetarbetet skulle handla om det, säger oppositionsrådet Ola Karlsson (M).

Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet öppnade för dialog med Allianspartierna om budgeten. Framför allt om flyktingströmmen och kompetensförsörjningen. Men Karlsson är tveksam.

– Jag vet inte hur mycket de är beredda att lyssna, säger han.

Att flyktingströmmen innebär en utmaning för vården ifrågasätter Karlsson däremot inte.

Rörlig mottagning

– Vi har uppenbart en flyktingsituation som är en påfrestning för vården. Jag tror det behövs någon form av rörlig mottagning så varför inte låta de här distriktssköterskebussarna hjälpa till i asylhälsan i stället, säger Karlsson.

Kompetensförsörjningen och svårigheten att rekrytera läkare och sjuksköterskor menar Karlsson att regionen kan lösa genom att ge medarbetarna bättre möjligheter att göra sitt jobb, som bättre IT-system och möjlighet att jobba i team.

– Det kan låta banalt men varför inte skapa en bra arbetsmiljö så att medarbetarna trivs på sin arbetsplats, säger Karlsson.