2015-10-09 12:08

2015-10-09 12:08

Hotade och slog med glasflaska

KARLSKOGA NOTERAT

I april förra året gav sig en berusad man på flera andra män, både verbalt och fysiskt. Mannen, som är 22 år gammal, kom till en parkering där de andra männen befann sig och försökte slå den ene av dem med en glasflaska. Han har också gett sig på honom med sparkar och slag samt hotat att döda honom och en av de andra männen. Samtidigt gjorde han flera rasistiska uttalanden.

Polis kallades till platsen och mannen omhändertogs enligt lagen om omhändertagande av berusade personer. Han nekade till brott och hävdade att han provocerats av männen samt att han handlade i nödvärn.

Tingrätten ansåg dock att vittnesmål talade emot mannens version av händelsen och han fälldes för misshandel samt två fall av olaga hot. Påföljden blev villkorlig dom och 100 timmars samhällstjänst. Han ska även betala ett skadestånd på 5 000 kronor till mannen han slog.

I april förra året gav sig en berusad man på flera andra män, både verbalt och fysiskt. Mannen, som är 22 år gammal, kom till en parkering där de andra männen befann sig och försökte slå den ene av dem med en glasflaska. Han har också gett sig på honom med sparkar och slag samt hotat att döda honom och en av de andra männen. Samtidigt gjorde han flera rasistiska uttalanden.

Polis kallades till platsen och mannen omhändertogs enligt lagen om omhändertagande av berusade personer. Han nekade till brott och hävdade att han provocerats av männen samt att han handlade i nödvärn.

Tingrätten ansåg dock att vittnesmål talade emot mannens version av händelsen och han fälldes för misshandel samt två fall av olaga hot. Påföljden blev villkorlig dom och 100 timmars samhällstjänst. Han ska även betala ett skadestånd på 5 000 kronor till mannen han slog.