2015-10-05 14:42

2015-10-05 14:42

Fängelse för våld mot exet

KARLSKOGA

En man i 30-årsåldern har dömts till två månaders fängelse för bland annat misshandel.

Han dömdes även för hemfridsbrott, ofredande och egenmäktigt förfarande, allt riktat mot en kvinna han tidigare bott ihop med. Misshandeln inträffade förra året när mannen kom på ett ovälkommet besök hos kvinnan och slog henne i ansiktet med knytnäven när hon försökte få honom att lämna lägenheten.

Kvinnan lämnade lägenheten efter misshandeln och när hon kom tillbaka hade ett fotoalbum försvunnit. Efter det skickade mannen flera sms med bilder från albumet och hotade med att publicera dem på internet. Ofredandet fortsatte i flera månader, fram till det att mannen ringde in ett falskt alarm till SOS om att det brann i kvinnans hus.

Mannen, som tidigare dömts för att ha slagit kvinnan, har förnekat alla gärningar men erkänt det falska alarmet, vilket han också döms för. Förutom fängelsedomen ska han betala ett skadestånd på 10 600 kronor till kvinnan och 4 365 kronor till Bergslagens räddningstjänst.

Han dömdes även för hemfridsbrott, ofredande och egenmäktigt förfarande, allt riktat mot en kvinna han tidigare bott ihop med. Misshandeln inträffade förra året när mannen kom på ett ovälkommet besök hos kvinnan och slog henne i ansiktet med knytnäven när hon försökte få honom att lämna lägenheten.

Kvinnan lämnade lägenheten efter misshandeln och när hon kom tillbaka hade ett fotoalbum försvunnit. Efter det skickade mannen flera sms med bilder från albumet och hotade med att publicera dem på internet. Ofredandet fortsatte i flera månader, fram till det att mannen ringde in ett falskt alarm till SOS om att det brann i kvinnans hus.

Mannen, som tidigare dömts för att ha slagit kvinnan, har förnekat alla gärningar men erkänt det falska alarmet, vilket han också döms för. Förutom fängelsedomen ska han betala ett skadestånd på 10 600 kronor till kvinnan och 4 365 kronor till Bergslagens räddningstjänst.