2015-10-04 16:03

2015-10-05 14:45

Par på stöldturné greps i Degerfors

DEGERFORS: Färdades i en falskregistrerad bil

Två personer, en man och en kvinna, greps på söndagsmorgonen i Degerfors där de färdades i en falskregistrerad bil som uppmärksammades av polisen. I samband med poliskontrollen upptäcktes misstänkt stöldgods i bilen.

– Vi hittade en mängd gods som vi misstänker kommer från en omfattande stöldturné, säger Peter Persson vid Örebropolisen.

Ägaren till den bil som fått falska plåtar blev av med sina bilnycklar i samband med ett besök på badhuset där någon brutit sig in och tagit nyklarna ur ett förvaringsskåp. När bilägaren senare kom ut till parkeringen var bilen borta.

Mängder av gods

Vid halv tio-tiden på söndagsförmiddagen återfanns sedan bilen i Degerfors och den 32-årige mannen och den 23-årige kvinnan som färdades i bilen greps.

– I bilen hittade vi mängder av gods av det finare slaget och vi misstänker att det kommer från en ganska omfattande stöldturné. Utifrån stöldgodset hoppas vi kunna lösa flera andra brott. Det kan ju handla om stölder som en del av de drabbade kanske inte ens upptäckt än, säger Peter Persson.

Paret misstänks också för att ha tjuvtankat den stulna bilen på en bensinstation på lördagskvällen vilket fångades på film.

– Vi hittade en mängd gods som vi misstänker kommer från en omfattande stöldturné, säger Peter Persson vid Örebropolisen.

Ägaren till den bil som fått falska plåtar blev av med sina bilnycklar i samband med ett besök på badhuset där någon brutit sig in och tagit nyklarna ur ett förvaringsskåp. När bilägaren senare kom ut till parkeringen var bilen borta.

Mängder av gods

Vid halv tio-tiden på söndagsförmiddagen återfanns sedan bilen i Degerfors och den 32-årige mannen och den 23-årige kvinnan som färdades i bilen greps.

– I bilen hittade vi mängder av gods av det finare slaget och vi misstänker att det kommer från en ganska omfattande stöldturné. Utifrån stöldgodset hoppas vi kunna lösa flera andra brott. Det kan ju handla om stölder som en del av de drabbade kanske inte ens upptäckt än, säger Peter Persson.

Paret misstänks också för att ha tjuvtankat den stulna bilen på en bensinstation på lördagskvällen vilket fångades på film.