2015-10-04 17:10

2015-10-04 17:10

Färgprakt för stora och små

KARLSKOGA: Marknad och shopping en kombination som drar folk

Höstmarknaden i Karlskoga bjuder på en kaskad av färger och därtill en mångfald av dofter och smaker. Kombinerat med shoppinghelg är det en given publikdragare och Karlskogaborna är inte sena att ge sig ut på sta'n.

Knallar från både nära och längre bort är på plats och en som hittat tillbaka efter ett par år är Bengt Greus som säljer nybakt bröd och hemrökt fläsk. Åtta timmar har jag rökt det förklarar Bengt som samtidigt ger uttryck för en viss tröghet i Karlskoga när det gäller att få något sålt.

– I Forshaga och Alster säljer man allt, men här kan det vara lite trögt, säger han.

Mumsigt

Han blir dock ganska omedelbart motsagd av Monika Lindqvist-Eriksson som är ute och marknadspromenerar tillsammans med sin svägerska. Bengt tar en fläskbit med kniven och räcker fram.

– Mums, konstaterar Monika som är en given kund.

– Vi har väntat på er. Ni var inte här förra året. Vi köpte av er för några år sedan, säger hon underförstått att det smakprovet gav mersmak.

Handla lite, träffa bekanta och så ta en fika är annars motivation nog för att ge sig ut i marknadsvimlet, enligt Monika.

Färger

Färgprakt är det som sagt på marknaden vare sig det gäller eterneller, ballonger eller något i matväg som från Italien direktimporterad pasta.

– Det är som hemlagad och jättestor skillnad i smak mot det man köper i affären, säger Helena Camarda och håller upp en blandning där spenat, gurkmeja, chili och rödbeta gett smak och färg till pastan.

Knallar från både nära och längre bort är på plats och en som hittat tillbaka efter ett par år är Bengt Greus som säljer nybakt bröd och hemrökt fläsk. Åtta timmar har jag rökt det förklarar Bengt som samtidigt ger uttryck för en viss tröghet i Karlskoga när det gäller att få något sålt.

– I Forshaga och Alster säljer man allt, men här kan det vara lite trögt, säger han.

Mumsigt

Han blir dock ganska omedelbart motsagd av Monika Lindqvist-Eriksson som är ute och marknadspromenerar tillsammans med sin svägerska. Bengt tar en fläskbit med kniven och räcker fram.

– Mums, konstaterar Monika som är en given kund.

– Vi har väntat på er. Ni var inte här förra året. Vi köpte av er för några år sedan, säger hon underförstått att det smakprovet gav mersmak.

Handla lite, träffa bekanta och så ta en fika är annars motivation nog för att ge sig ut i marknadsvimlet, enligt Monika.

Färger

Färgprakt är det som sagt på marknaden vare sig det gäller eterneller, ballonger eller något i matväg som från Italien direktimporterad pasta.

– Det är som hemlagad och jättestor skillnad i smak mot det man köper i affären, säger Helena Camarda och håller upp en blandning där spenat, gurkmeja, chili och rödbeta gett smak och färg till pastan.