2015-09-30 16:23

2015-09-30 16:23

GT ställer in på fredag men tar nya tag längre fram

DEGERFORS: Efter besked om att sångare drabbas av halssjukdom

Något förvirrande var det att man kunde läsa om stundande musikhelg på två olika sidor och med två olika budskap i gårdagens tidning på grund av ett väldigt sent inkommet meddelande. Rätt är att Golden Times har ställt in fredagens arrangemang med Joe Lynn Turner.

Sångaren Joe Lynn Turner, som bland annat sjungit i Deep Purple och Rainbow, har drabbats av stämbandskatarr och kan inte ta en ton. Han har därför, via agenten, meddelat att han inte kan komma till Golden Times och enligt arrangören Linda Höjer har han även ställt in andra konserter, bland annat i Köpenhamn.

– Säkert hundra av de som köpt biljetter tycker att jag skulle köra Golden Times ändå, det spelar ingen roll om det blir en annan artist skriver de på Facebook. Men samtigit har väldigt många köpt biljetter just för att Joe Lynn Turner skulle komma, så det är bättre att ställa in nu och göra ett helt nytt arrangemang vid senare tillfälle även om det känns väldigt tråkigt, säger Linda Höjer.

300 förköpsbiljetter var sålda och mot uppvisande av biljett på OK/Q8, så får alla som köpt pengarna tillbaka.

– Jag har tagit ledigt i dag för att hinna med allt. Det är massor av saker som nu måste göras, avboka vakter, personal, sprittillstånd, hotell, växel, mat och grejor till artisterna. Det är jobbigare att boka av än att boka, säger Höjer.

– Joe sa redan sist han var här 2012, att han tyckte det var toppen. Här var ett av de bästa ljud han jobbat med och publiken var suverän. Han ville komma tillbaka och det känns i hjärtat. Han är himla mänsklig fast han är så stor, kramar alla och de får ta kort tillsammans med honom, han lever för fansen. Såna artister växer inte på träd. Vi får se hur lång tid det tar för honom att bli frisk och hur uppbokad han är, om vi kan boka honom längre fram.

Sångaren Joe Lynn Turner, som bland annat sjungit i Deep Purple och Rainbow, har drabbats av stämbandskatarr och kan inte ta en ton. Han har därför, via agenten, meddelat att han inte kan komma till Golden Times och enligt arrangören Linda Höjer har han även ställt in andra konserter, bland annat i Köpenhamn.

– Säkert hundra av de som köpt biljetter tycker att jag skulle köra Golden Times ändå, det spelar ingen roll om det blir en annan artist skriver de på Facebook. Men samtigit har väldigt många köpt biljetter just för att Joe Lynn Turner skulle komma, så det är bättre att ställa in nu och göra ett helt nytt arrangemang vid senare tillfälle även om det känns väldigt tråkigt, säger Linda Höjer.

300 förköpsbiljetter var sålda och mot uppvisande av biljett på OK/Q8, så får alla som köpt pengarna tillbaka.

– Jag har tagit ledigt i dag för att hinna med allt. Det är massor av saker som nu måste göras, avboka vakter, personal, sprittillstånd, hotell, växel, mat och grejor till artisterna. Det är jobbigare att boka av än att boka, säger Höjer.

– Joe sa redan sist han var här 2012, att han tyckte det var toppen. Här var ett av de bästa ljud han jobbat med och publiken var suverän. Han ville komma tillbaka och det känns i hjärtat. Han är himla mänsklig fast han är så stor, kramar alla och de får ta kort tillsammans med honom, han lever för fansen. Såna artister växer inte på träd. Vi får se hur lång tid det tar för honom att bli frisk och hur uppbokad han är, om vi kan boka honom längre fram.