2015-09-27 18:06

2015-09-27 18:06

Blev av med sina vapen

DEGERFORS

En man i 60-årsåldern har fällts för vapenbrott.

I januari åkte mannen fast för grovt rattfylleri blev på grund av detta av med sin vapenlicens. I samband med att polisen hämtade hans vapen hittades ett hagelgevär samt ett slutstycke till ett kulgevär som mannen inte hade något tillstånd för. Han uppgav att han ärvt vapnet och vapendelen och att han inte trodde att något tillstånd behövdes.

Tingrätten ansåg dock att han borde ha känt till regelverket och konstaterade att han inte heller tagit reda på vad som gäller. Han fälldes för brottet som ska omfattas av den tidigare utdömda skyddstillsynen.

I januari åkte mannen fast för grovt rattfylleri blev på grund av detta av med sin vapenlicens. I samband med att polisen hämtade hans vapen hittades ett hagelgevär samt ett slutstycke till ett kulgevär som mannen inte hade något tillstånd för. Han uppgav att han ärvt vapnet och vapendelen och att han inte trodde att något tillstånd behövdes.

Tingrätten ansåg dock att han borde ha känt till regelverket och konstaterade att han inte heller tagit reda på vad som gäller. Han fälldes för brottet som ska omfattas av den tidigare utdömda skyddstillsynen.