2015-09-26 06:00

2015-09-26 06:00

Låter bilderna visa vägen till nya livet

KARLSKOGA: Christoffer Collins bok kommer ut i höst

Med över en miljon personer som följer hans fotografering har Wisslaren, Christoffer Collin, blivit ett känt namn i världen. Snart finns berättelsen om hans resa i bokform.

Det har gått några år sedan Christoffer Collin startade ett Instagramkonto och gjorde sig ett namn som Wisslaren. Intresset för fotografering väcktes när han dokumenterade välgörenhetsvandringen till Thailand, Happy Walk, då han och några vänner samlade in pengar till ett barnhem. Hans bilder blev snabbt populära och kontot har nu över en miljon följare.

”En story”

Nu är han på gång med sin första bok som kommer att ges ut under hösten. Tanken är att läsaren ska få följa med på hans resa, från de första bilderna som han la upp på Instagram till nytagna favoriter.

– Bilderna kommer att vara i kronologisk ordning och jag berättar i både text och bil om hur allting började. Jag vill låta bilderna berätta om min utveckling och de olika platser jag besökt. Det ska vara en story och inte bara en best of.

Hans liv har förändrats en hel del sedan de första följarna trillade in på Instagram. Christoffer Collin lämnade sitt jobb som projektledare inom tillverkningsindustrin och började ägna sig åt fotografering på heltid.

Lever drömmen

Sedan dess har han deltagit i flera projekt, bland annat har han varit på fotouppdrag i Australien, Island och Israel och fotograferat för Visit Sweden. Dessutom har han haft flera utställningar runt om i landet, bland annat på Örebro slott.

– Mitt liv har nog förändrats så mycket som ett liv kan förändras från vanligt svenskt vardagsliv, jag lever i en sorts drömbubbla. Det är så mycket positivt som hänt och som jag får se och uppleva, saker som jag aldrig trott eller vågat hoppas på.

Han tycker ändå att framgången har kommit successivt och att det nya livet också har blivit en sorts vardag.

– Det är så mycket häftigt som jag får se och vara med om men jag försöker att ha fötterna på jorden. Det här är en rolig grej som jag vill göra det bästa av. Jag har kommit långt med den inställningen och tänker fortsätta så.

Resor väntar

Christoffer Collin deltar i den pågående bokmässan i Göteborg och där får besökarna våra med och välja omslaget till boken. Sex potentiella bokomslag visas upp och besökarna får ”gilla” på plats genom att sätta ett hjärta om det omslag de tycker mest om.

– Vi valde ut några stycken och så får vi se vilken som får mest likes.

Boken heter Instagram changed my life och kommer om allt går som planerat att komma ut innan jul. Innan dess väntar fotoresor till Schweiz, USA och Österrike men även en semesterresa till Japan.

Någon utställning på hemmaplan är dock inte planerad i nuläget.

– Det gäller att hinna med allt och det är mycket kvar att göra på boken, men det är ju roligt också så det blir nog bra.

Det har gått några år sedan Christoffer Collin startade ett Instagramkonto och gjorde sig ett namn som Wisslaren. Intresset för fotografering väcktes när han dokumenterade välgörenhetsvandringen till Thailand, Happy Walk, då han och några vänner samlade in pengar till ett barnhem. Hans bilder blev snabbt populära och kontot har nu över en miljon följare.

”En story”

Nu är han på gång med sin första bok som kommer att ges ut under hösten. Tanken är att läsaren ska få följa med på hans resa, från de första bilderna som han la upp på Instagram till nytagna favoriter.

– Bilderna kommer att vara i kronologisk ordning och jag berättar i både text och bil om hur allting började. Jag vill låta bilderna berätta om min utveckling och de olika platser jag besökt. Det ska vara en story och inte bara en best of.

Hans liv har förändrats en hel del sedan de första följarna trillade in på Instagram. Christoffer Collin lämnade sitt jobb som projektledare inom tillverkningsindustrin och började ägna sig åt fotografering på heltid.

Lever drömmen

Sedan dess har han deltagit i flera projekt, bland annat har han varit på fotouppdrag i Australien, Island och Israel och fotograferat för Visit Sweden. Dessutom har han haft flera utställningar runt om i landet, bland annat på Örebro slott.

– Mitt liv har nog förändrats så mycket som ett liv kan förändras från vanligt svenskt vardagsliv, jag lever i en sorts drömbubbla. Det är så mycket positivt som hänt och som jag får se och uppleva, saker som jag aldrig trott eller vågat hoppas på.

Han tycker ändå att framgången har kommit successivt och att det nya livet också har blivit en sorts vardag.

– Det är så mycket häftigt som jag får se och vara med om men jag försöker att ha fötterna på jorden. Det här är en rolig grej som jag vill göra det bästa av. Jag har kommit långt med den inställningen och tänker fortsätta så.

Resor väntar

Christoffer Collin deltar i den pågående bokmässan i Göteborg och där får besökarna våra med och välja omslaget till boken. Sex potentiella bokomslag visas upp och besökarna får ”gilla” på plats genom att sätta ett hjärta om det omslag de tycker mest om.

– Vi valde ut några stycken och så får vi se vilken som får mest likes.

Boken heter Instagram changed my life och kommer om allt går som planerat att komma ut innan jul. Innan dess väntar fotoresor till Schweiz, USA och Österrike men även en semesterresa till Japan.

Någon utställning på hemmaplan är dock inte planerad i nuläget.

– Det gäller att hinna med allt och det är mycket kvar att göra på boken, men det är ju roligt också så det blir nog bra.