2015-09-25 15:20

2015-09-25 15:42

Vägarbetare fälldes av kastad läskmugg

KARLSKOGA: Bara en slump att den inte träffade i ansiktet

I onsdags kväll höll det på att gå riktigt illa för en vägarbetare på E18 vid Bodalsbacken väster om Karlskoga. Jimmy Karlsson träffades i bröstet av en full läskmugg som kastades ut från en passerande skåpbil, hade muggen träffat lite högre upp hade det kunnat går riktigt illa.

– Jag har ont i revbenen, är svullen och har blåmärken. Det var en ordentlig smäll jag tog, säger Jimmy Karlsson som tillsammans med tre kollegor från Svevia målade spärrlinjer på E18 i västergående riktning.

Träffades i bröstet

Jimmys kollega Patrick beskrev händelsen på Facebook samma kväll. Det syntes först inte om det var en bil eller motorcykel men i stället för att sakta ner som man ska, girar en vit skåpbil med bara ett lyse in mot vägarbetarna i över 100 km/h och någon i bilen kastar ut muggen full med läsk och is.

Jimmy träffades i bröstet och slogs till marken och blev liggande på vägbanan i flera minuter, bara några meter från trafiken. Som tur var stannade bilarna som kom efter upp. Det tog ett tag innan Jimmy och kollegorna förstod vad som hänt men så hittade de muggen.

Medvetet

– Att folk pekar finger och skriker åt oss är inte ovanligt men jag har aldrig varit med om att någon medvetet försökt skada oss, säger Jimmy.

Kollegan larmade direkt och skåpbilen efterlystes av polisen. Däremot hann de aldrig uppfatta registreringsnumret.

Jimmy har träffat läkare och inga revben var brutna men efterkontrollen får visa om det blev sprickor.

Bara en slump

– Det var bara en slump att muggen inte träffade i ansiktet, säger Jimmy.

Tyvärr är Jimmy och alla andra som arbetar på vägarna vana vid att bilister inte visar respekt och saktar in. Det är mer regel än undantag att bilisterna kör i 110-120 trots att de bara är en halvmeter i från, berättar han.

– Om någon saktar ner har de oftast jobbat på vägen själv eller känner någon som gör det, säger Jimmy.

Jimmy berättar att de ofta arbetar på kvällar och nätter för att inte störa trafiken och när det är mycket trafik får de inte jobba över huvud taget.

– Står man med ryggen fyra-fem decimeter från en lastbil som kör förbi i 90 kan man inte stå still. Det blir så stort lufttryck, säger Jimmy.

– Jag har ont i revbenen, är svullen och har blåmärken. Det var en ordentlig smäll jag tog, säger Jimmy Karlsson som tillsammans med tre kollegor från Svevia målade spärrlinjer på E18 i västergående riktning.

Träffades i bröstet

Jimmys kollega Patrick beskrev händelsen på Facebook samma kväll. Det syntes först inte om det var en bil eller motorcykel men i stället för att sakta ner som man ska, girar en vit skåpbil med bara ett lyse in mot vägarbetarna i över 100 km/h och någon i bilen kastar ut muggen full med läsk och is.

Jimmy träffades i bröstet och slogs till marken och blev liggande på vägbanan i flera minuter, bara några meter från trafiken. Som tur var stannade bilarna som kom efter upp. Det tog ett tag innan Jimmy och kollegorna förstod vad som hänt men så hittade de muggen.

Medvetet

– Att folk pekar finger och skriker åt oss är inte ovanligt men jag har aldrig varit med om att någon medvetet försökt skada oss, säger Jimmy.

Kollegan larmade direkt och skåpbilen efterlystes av polisen. Däremot hann de aldrig uppfatta registreringsnumret.

Jimmy har träffat läkare och inga revben var brutna men efterkontrollen får visa om det blev sprickor.

Bara en slump

– Det var bara en slump att muggen inte träffade i ansiktet, säger Jimmy.

Tyvärr är Jimmy och alla andra som arbetar på vägarna vana vid att bilister inte visar respekt och saktar in. Det är mer regel än undantag att bilisterna kör i 110-120 trots att de bara är en halvmeter i från, berättar han.

– Om någon saktar ner har de oftast jobbat på vägen själv eller känner någon som gör det, säger Jimmy.

Jimmy berättar att de ofta arbetar på kvällar och nätter för att inte störa trafiken och när det är mycket trafik får de inte jobba över huvud taget.

– Står man med ryggen fyra-fem decimeter från en lastbil som kör förbi i 90 kan man inte stå still. Det blir så stort lufttryck, säger Jimmy.