2015-09-24 08:10

2015-09-24 14:31

Brand i villa

DEGERFORS

En person är misstänkt för villabranden som utbröt natten till torsdagen.

Under natten till torsdagen utbröt en brand i en villa på Kråkåsvägen. Räddningstjänsten fick larmet vid 00.30 och det visade sig att branden startat i ett garage på källarplan. Allmänhet hade hört fönsterrutor krossas och såg därefter att det brann.

Styrkor från både Karlskoga och Degerfors deltog i släckningsarbetet och det fanns en risk för att branden skulle sprida sig till närliggande fastigheter. Det visade sig dock att endast röken spridit sig till resten av huset och inte elden.

Enligt polisen är en person skäligen misstänkt för mordbrand, vilket är den lägre misstankegraden. Personen är dock inte frihetsberövad i nuläget. I övrigt är polisen förtegen och vill inte uppge om personen har några kopplingar till fastigheten.

Förhör har hållits under dagen och en brandplatsundersökning ska göras under de närmaste dagarna.

Under natten till torsdagen utbröt en brand i en villa på Kråkåsvägen. Räddningstjänsten fick larmet vid 00.30 och det visade sig att branden startat i ett garage på källarplan. Allmänhet hade hört fönsterrutor krossas och såg därefter att det brann.

Styrkor från både Karlskoga och Degerfors deltog i släckningsarbetet och det fanns en risk för att branden skulle sprida sig till närliggande fastigheter. Det visade sig dock att endast röken spridit sig till resten av huset och inte elden.

Enligt polisen är en person skäligen misstänkt för mordbrand, vilket är den lägre misstankegraden. Personen är dock inte frihetsberövad i nuläget. I övrigt är polisen förtegen och vill inte uppge om personen har några kopplingar till fastigheten.

Förhör har hållits under dagen och en brandplatsundersökning ska göras under de närmaste dagarna.