2015-09-21 11:41

2015-09-21 11:41

Bostadsrätt bästa affären

ÖREBRO LÄN: Stor skillnad på prisutvecklingen för bostäder

I Karlskoga har priserna på bostadsrätter ökat 70 procent på fem år medan villapriserna i Degerfors nästan är oförändrade samma period.

Bostadsmarknaden i Sverige är het just nu men skillnaderna är stora och det finns både vinnare och förlorare bland de som äger sin egen bostad. Hetast är den för bostadsrätter där priserna stigit i snitt 48 procent på fem år medan villorna stigit 19 procent, enligt statistik från Svensk Mäklarstatistik.

I Karlskoga har priset på bostadsrätter ökat med 70 procent medan villorna bara ökat 16 procent. I Degerfors finns bara statistik för villor och där stannar prisutvecklingen på en enda procent de senaste fem åren.

Ser man till Örebro län har priserna på bostadsrätter ökat mest i Kumla med 110 procent. Örebro och Hallsberg kommer också före Karlskoga med 86 respektive 83 procent. Villapriserna har ökat mest i Ljusnarsberg, 59 procent, och Lindesberg 43 procent. I Örebro ökade priserna med 29 procent under femårsperioden.

Bland förlorarna finns Hällefors där villapriserna sjunkit med 15 procent. Laxå har också haft en svag prisutveckling på villor, sex procent, men klarar sig ändå bättre än Degerfors.

Bostadsmarknaden i Sverige är het just nu men skillnaderna är stora och det finns både vinnare och förlorare bland de som äger sin egen bostad. Hetast är den för bostadsrätter där priserna stigit i snitt 48 procent på fem år medan villorna stigit 19 procent, enligt statistik från Svensk Mäklarstatistik.

I Karlskoga har priset på bostadsrätter ökat med 70 procent medan villorna bara ökat 16 procent. I Degerfors finns bara statistik för villor och där stannar prisutvecklingen på en enda procent de senaste fem åren.

Ser man till Örebro län har priserna på bostadsrätter ökat mest i Kumla med 110 procent. Örebro och Hallsberg kommer också före Karlskoga med 86 respektive 83 procent. Villapriserna har ökat mest i Ljusnarsberg, 59 procent, och Lindesberg 43 procent. I Örebro ökade priserna med 29 procent under femårsperioden.

Bland förlorarna finns Hällefors där villapriserna sjunkit med 15 procent. Laxå har också haft en svag prisutveckling på villor, sex procent, men klarar sig ändå bättre än Degerfors.