2015-09-20 11:40

2015-09-20 11:40

Taxichaufför rånades

KARLSKOGA

En taxichaufför som tog en paus på torget i Karlskoga rånades på sin mobiltelefon under lördagskvällen.
– Efter att vi fått ett bra signalement kunde mannen gripas och är nu anhållen för grov stöld, säger Anders Wallin på polisen i Örebro.

Klockan 21.49 under lördagskvällen fick polisen kännedom om att en taxichaufför rånats på torget i Karlskoga.

– En man kom fram till chauffören och frågade om han kunde få en cigarett. När taxichauffören tog fram cigarettpaketet ur fickan passade mannen på att ta hans mobiltelefon och sprang från platsen. I mobilen hade chauffören kontanter och identitetshandlingar som körkort, säger Anders Wallin.

Några timmar senare, 04,29, efter att polisen fått ett bra signalement, kunde mannen som stal mobiltelefonen fångas in.

– Efter visitation visade det sig att mannen hade den stulna mobiltelefonen på sig. Mannen hade inga egna identitetshandlingar på sig men vi tror oss känna igen mannen som vi haft med att göra i olika sammanhang tidigare, säger Anders Wallin.

Efter förhör av åklagare är ”den okände mannen” anhållen av åklagare.

Klockan 21.49 under lördagskvällen fick polisen kännedom om att en taxichaufför rånats på torget i Karlskoga.

– En man kom fram till chauffören och frågade om han kunde få en cigarett. När taxichauffören tog fram cigarettpaketet ur fickan passade mannen på att ta hans mobiltelefon och sprang från platsen. I mobilen hade chauffören kontanter och identitetshandlingar som körkort, säger Anders Wallin.

Några timmar senare, 04,29, efter att polisen fått ett bra signalement, kunde mannen som stal mobiltelefonen fångas in.

– Efter visitation visade det sig att mannen hade den stulna mobiltelefonen på sig. Mannen hade inga egna identitetshandlingar på sig men vi tror oss känna igen mannen som vi haft med att göra i olika sammanhang tidigare, säger Anders Wallin.

Efter förhör av åklagare är ”den okände mannen” anhållen av åklagare.