2015-09-17 06:00

2015-09-17 06:00

Protesterar mot kontantbrister

KARLSKOGA: PRO vill att kommunen ska kräva kontantservice av bankerna vid upphandling

PRO-föreningarna i Karlskoga föreslår att kommunen vid upphandling av banktjänster också ställer krav på att bankerna ska tillhandahålla kontantservice.

Förslaget ställs i en skrivelse från PRO Karlskoga samorganisation till kommunstyrelsen i Karlskoga. PRO menar att det inte är ett orimligt krav att varje ort garanteras kontantservice av bankerna och vill att kommunens ställer detta krav på den bank som kommunen har sina affärer med.

PRO hänvisar till att en sådan här diskussion förs i Kil och framhåller att en utebliven kontantservice ställer till problem för småföretag och föreningar. PRO menar även att det innebär kostnader för den sociala sektorn då alla invånare inte klarar hanteringen av kort och att rånrisken ökar mot dessa människor.

PRO Karlskoga samorganisation skräder inte på sitt omdöme över bankernas agerande utan menar att de bara är intresserade av fondspekulationer och är totalt ointresserade av samhällsservice.

Förslaget ställs i en skrivelse från PRO Karlskoga samorganisation till kommunstyrelsen i Karlskoga. PRO menar att det inte är ett orimligt krav att varje ort garanteras kontantservice av bankerna och vill att kommunens ställer detta krav på den bank som kommunen har sina affärer med.

PRO hänvisar till att en sådan här diskussion förs i Kil och framhåller att en utebliven kontantservice ställer till problem för småföretag och föreningar. PRO menar även att det innebär kostnader för den sociala sektorn då alla invånare inte klarar hanteringen av kort och att rånrisken ökar mot dessa människor.

PRO Karlskoga samorganisation skräder inte på sitt omdöme över bankernas agerande utan menar att de bara är intresserade av fondspekulationer och är totalt ointresserade av samhällsservice.