2015-09-17 11:20

2015-09-17 11:20

Döms för branden även i hovrätten

KARLSKOGA

En man i 30-årsåldern dömdes mot sitt nekande till två års fängelse för att ha tänt eld på sin egen lägenhet.

Han överklagade tingsrättens dom till Göta hovrätt som dock håller med i den tidigare bedömningen.

Hovrätten anser att bevisningen mot mannen är tillräcklig. Bland annat fanns spår av tändvätska på hans skor och ett vittne ska dessutom ha hört honom säga att det var han själv som startat branden. Vidare ska han ha skrivit om branden i en chattkonversation med sin fru.

Han överklagade tingsrättens dom till Göta hovrätt som dock håller med i den tidigare bedömningen.

Hovrätten anser att bevisningen mot mannen är tillräcklig. Bland annat fanns spår av tändvätska på hans skor och ett vittne ska dessutom ha hört honom säga att det var han själv som startat branden. Vidare ska han ha skrivit om branden i en chattkonversation med sin fru.