2015-09-17 15:15

2015-09-17 15:16

Brunt vatten i kranen

KARLSKOGA

– Vi ber om ursäkt för det inträffade. I vanliga fall så gör vi inte sådana här åtgärder vid den här tiden på morgonen, säger Leif Lundell, Karlskoga Energi & Miljö.

Flera näringsidkare och även boende i de centrala delarna av Karlskoga drabbades av brunt vatten i sina kranar på torsdagsförmiddagen.

Det var fastighetsägaren på K-Center som ville göra en test av det befintliga sprinklersystemet i lokalerna. I samband med testet måste vattnet regleras och det är Kemabs uppgift att stänga och öppna dessa vattenventiler.

– Nu var det så olyckligt att detta skedde vid åttatiden på torsdagsmorgonen, en tid som vi annars inte brukar göra dessa åtgärder. Nu är det den mänskliga faktorn som är inblandad i det inträffade, säger Leif Lundell.

Det bruna vattnet är inte farligt och kan lätt åtgärdas genom att spola i kranen en stund, enligt Kemab.

Klockan 13 under torsdagen var felet avhjälpt.

Flera näringsidkare och även boende i de centrala delarna av Karlskoga drabbades av brunt vatten i sina kranar på torsdagsförmiddagen.

Det var fastighetsägaren på K-Center som ville göra en test av det befintliga sprinklersystemet i lokalerna. I samband med testet måste vattnet regleras och det är Kemabs uppgift att stänga och öppna dessa vattenventiler.

– Nu var det så olyckligt att detta skedde vid åttatiden på torsdagsmorgonen, en tid som vi annars inte brukar göra dessa åtgärder. Nu är det den mänskliga faktorn som är inblandad i det inträffade, säger Leif Lundell.

Det bruna vattnet är inte farligt och kan lätt åtgärdas genom att spola i kranen en stund, enligt Kemab.

Klockan 13 under torsdagen var felet avhjälpt.