2015-09-09 06:00

2015-09-09 06:00

Tv-jakt i Karlskoga engagerade många

KARLSKOGA: Tony Irving: "Det känns som om hela stan är med i spelet"

På tisdagen pågick något som engagerade många runtom i Karlskoga. Tv-programmet ”Spring!” hade kommit till stan.

Minnesgoda läsare minns säkert programmet ”På Rymmen” som gick på TV4 i slutet av 90-talet. I programmet som leddes av Martin Timell blev en del av deltagarna riktigt populära, till exempel hårdrockarna Hjalle och Heavy. Nu har kanalen skakat liv i programidén igen, men med aningen annorlunda upplägg och med nytt namn på programmet: ”Spring!”.

Programidén är att olika deltagare parvis ”springer”. De ska hålla sig undan från kändisar som har som mål är att hitta springarna genom att smygfilma dem i tio sekunder. Springarnas uppgift är undvika att bli filmade samt att utföra olika uppdrag.

Let's Dance

Den här veckan består de två jagarparen av dels Let's Dance-bekantingarna Tony Irving och Cecilia Ehrling, dels Johan Gunterberg och Christopher Martland som är medlemmar i humor- och musikgruppen De vet du.

På tisdagen befann sig alltså både springare och jagare i Karlskoga.

Halva rumpan

Bland de fyra springarparen som ilade runt på Karlskogas gator och torg fanns Emelie och Andreas från Luleå. Tidningens utsände stötte ihop med dem när de var på jakt efter attiraljer till dagens första uppdrag: att ta ett ”rövarfoto med raggarhäng” på 20 personer som visar halva rumpan.

– Har du en rattmuff, plyschtärningar eller en jeansväst, frågade Emelie.

Tyvärr hade reportern inget av det i sin väska, men paret lyckades ändå lösa sitt uppdrag tack vare bland annat elever på Möckelngymnasiet som ställde upp på bild.

Lite missnöjd

Vid Möckelngymnasiet fick jagarna Tony Irving och Cecilia Ehrling upp vittringen på Emelie och Andreas, men om de lyckades fånga springarna på bild är tveksamt. Vid tolvtiden var Tony Irving nämligen lite missnöjd med hur dagen dittills hade gått.

– Det går åt skogen! Alla skolungdomar ställer upp och hjälper springarna.

Lite senare lät han mer nöjd. Han hade lyckats filma några springare.

Hemligt vapen

– Vi använder oss av ett hemligt vapen: Vi anlitar medhjälpare som kan staden bra. Dessutom kör vi runt i en privat bil och använder inte den strajpade bilen som det står ”Spring!” på.

Var det här uppdraget som du trodde när du tackade ja till att vara med i programmet?

– Det är precis som jag trodde! Det enda som överraskat mig är hur många som interagerar med oss. Det känns som om hela stan är med i spelet. Folk tipsar och lurar oss väldigt mycket. Det är väldigt interaktivt!

Minnesgoda läsare minns säkert programmet ”På Rymmen” som gick på TV4 i slutet av 90-talet. I programmet som leddes av Martin Timell blev en del av deltagarna riktigt populära, till exempel hårdrockarna Hjalle och Heavy. Nu har kanalen skakat liv i programidén igen, men med aningen annorlunda upplägg och med nytt namn på programmet: ”Spring!”.

Programidén är att olika deltagare parvis ”springer”. De ska hålla sig undan från kändisar som har som mål är att hitta springarna genom att smygfilma dem i tio sekunder. Springarnas uppgift är undvika att bli filmade samt att utföra olika uppdrag.

Let's Dance

Den här veckan består de två jagarparen av dels Let's Dance-bekantingarna Tony Irving och Cecilia Ehrling, dels Johan Gunterberg och Christopher Martland som är medlemmar i humor- och musikgruppen De vet du.

På tisdagen befann sig alltså både springare och jagare i Karlskoga.

Halva rumpan

Bland de fyra springarparen som ilade runt på Karlskogas gator och torg fanns Emelie och Andreas från Luleå. Tidningens utsände stötte ihop med dem när de var på jakt efter attiraljer till dagens första uppdrag: att ta ett ”rövarfoto med raggarhäng” på 20 personer som visar halva rumpan.

– Har du en rattmuff, plyschtärningar eller en jeansväst, frågade Emelie.

Tyvärr hade reportern inget av det i sin väska, men paret lyckades ändå lösa sitt uppdrag tack vare bland annat elever på Möckelngymnasiet som ställde upp på bild.

Lite missnöjd

Vid Möckelngymnasiet fick jagarna Tony Irving och Cecilia Ehrling upp vittringen på Emelie och Andreas, men om de lyckades fånga springarna på bild är tveksamt. Vid tolvtiden var Tony Irving nämligen lite missnöjd med hur dagen dittills hade gått.

– Det går åt skogen! Alla skolungdomar ställer upp och hjälper springarna.

Lite senare lät han mer nöjd. Han hade lyckats filma några springare.

Hemligt vapen

– Vi använder oss av ett hemligt vapen: Vi anlitar medhjälpare som kan staden bra. Dessutom kör vi runt i en privat bil och använder inte den strajpade bilen som det står ”Spring!” på.

Var det här uppdraget som du trodde när du tackade ja till att vara med i programmet?

– Det är precis som jag trodde! Det enda som överraskat mig är hur många som interagerar med oss. Det känns som om hela stan är med i spelet. Folk tipsar och lurar oss väldigt mycket. Det är väldigt interaktivt!