2015-09-09 10:38

2015-09-09 10:38

Berusad stal bil och krockade

DEGERFORS: Man dömd till fängelse

Full och drogpåverkad stal mannen en bil för att ta sig hem. Färden slutade dock med en krock och mannen har nu dömts till sex månaders fängelse.

I mars förra året befann sig en Degerforsbo hos en bekant i Karlskoga. Han hade druckit alkohol samt tagit amfetamin och bestämde sig för att köra hem. Han hade tidigare stulit ett par bilnycklar ur en kvinnas väska.

Ganska snart mötte han dock en polisbil som uppmärksammade bilens höga hastighet, uppemot 100 kilometer i timmen på en väg där maxhastigheten är 50.

Polisen följde efter mannen som då ökade farten. Han fick dock problem med att styra bilen och körde över en rondell och sedan in i en lyktstolpe och vidare in i ett träd. När polisen kom fram till bilen satt mannen med en spritflaska i handen. Provtagning visade att han hade 2,67 promille alkohol i sig.

Vidare har mannen gjort sig skyldig till hot mot tjänsteman, då han i oktober förra året hotade en anställd på socialförvaltningen. I april åkte han fast ytterligare en gång då han körde bil trots att han var mycket berusad, med en promillehalt på 2,36.

Mannen, som är i 60-årsåldern, har nu fällts för tillgrepp av fortskaffningsmedel, skadegörelse, två fall av hot mot tjänsteman varav ett bedöms som ringa, våldsamt motstånd, grov vårdslöshet i trafik, två fall av grov olovlig körning, två fall av grovt rattfylleri samt tre fall av ringa narkotikabrott.

Påföljden blev sex månaders fängelse samt 25 000 kronor i skadestånd till kvinnan vars bil han tog.

I mars förra året befann sig en Degerforsbo hos en bekant i Karlskoga. Han hade druckit alkohol samt tagit amfetamin och bestämde sig för att köra hem. Han hade tidigare stulit ett par bilnycklar ur en kvinnas väska.

Ganska snart mötte han dock en polisbil som uppmärksammade bilens höga hastighet, uppemot 100 kilometer i timmen på en väg där maxhastigheten är 50.

Polisen följde efter mannen som då ökade farten. Han fick dock problem med att styra bilen och körde över en rondell och sedan in i en lyktstolpe och vidare in i ett träd. När polisen kom fram till bilen satt mannen med en spritflaska i handen. Provtagning visade att han hade 2,67 promille alkohol i sig.

Vidare har mannen gjort sig skyldig till hot mot tjänsteman, då han i oktober förra året hotade en anställd på socialförvaltningen. I april åkte han fast ytterligare en gång då han körde bil trots att han var mycket berusad, med en promillehalt på 2,36.

Mannen, som är i 60-årsåldern, har nu fällts för tillgrepp av fortskaffningsmedel, skadegörelse, två fall av hot mot tjänsteman varav ett bedöms som ringa, våldsamt motstånd, grov vårdslöshet i trafik, två fall av grov olovlig körning, två fall av grovt rattfylleri samt tre fall av ringa narkotikabrott.

Påföljden blev sex månaders fängelse samt 25 000 kronor i skadestånd till kvinnan vars bil han tog.