2015-09-08 14:23

2015-09-08 14:23

17-åring fälldes

KARLSKOGA: Döms för grov stöld efter villainbrottet förra sommaren

En 17-åring har dömts till ungdomstjänst för att han brutit sig in i en villa i Aggerud och stulit bland annat smycken.

Det var i början av juli förra sommaren som den nu 17-årige pojken bröt sig in i en villa i Aggerud och stal bland annat smycken, hemelektronik, parfymer och kläder. Han fick med sig saker till ett sammanlagt värde av cirka 27 000 kronor.

Pojken själv nekade till brottet men bevisningen, bland annat i form av blodspår, gjorde att han kunde knytas till stölden. Han hävdade att han vid tillfället brottet begicks var på annan ort samt att han skurit sig hos en kompis och att denne kan ha fört dit blodet.

Örebro tingsrätt fällde 17-åringen för grov stöld och han dömdes till 60 timmars ungdomstjänst. Han ska även betala ett skadestånd på drygt 42 000 kronor.

Det var i början av juli förra sommaren som den nu 17-årige pojken bröt sig in i en villa i Aggerud och stal bland annat smycken, hemelektronik, parfymer och kläder. Han fick med sig saker till ett sammanlagt värde av cirka 27 000 kronor.

Pojken själv nekade till brottet men bevisningen, bland annat i form av blodspår, gjorde att han kunde knytas till stölden. Han hävdade att han vid tillfället brottet begicks var på annan ort samt att han skurit sig hos en kompis och att denne kan ha fört dit blodet.

Örebro tingsrätt fällde 17-åringen för grov stöld och han dömdes till 60 timmars ungdomstjänst. Han ska även betala ett skadestånd på drygt 42 000 kronor.