2015-08-17 17:43

2015-08-17 17:43

Åttonde plats i SM

KIL/DEGERFORS: Degerforsekipage försvarade Örebro län i bruksridnings SM

Theresé Olausson och fjordingen Rasmus lyckades i helgen placera sig på åttonde plats bland Sveriges 18 främsta ekipage i bruksridning. Det på SM, som hölls i Hannäs, Kil.

Helgens SM omfattade alla raser, så här fanns såväl fjording som svensk ridponny, new forest, halvblod och till och med ardenner. Gemensamt är att de hör till de duktigaste ekipagen i landet, så Theresé Olausson från Degerfors är mycket nöjd med placeringen.

– Sen var det roligt för när pappa och jag gick runt lite hörde vi en av förebilderna, Annelie af Ekenstam som vann, säga ”men så roligt att se Olausson i startfältet igen”. Det var ju några år sen mamma och pappa var med och nu såg hon mitt namn, berättar Theresé.

Bruksridningen innebär en rad moment, från bland annat vändning i trångt utrymme till lydnadshinder med fladdrande saker som ska passeras. Det gäller att få så få straffpoäng som möjligt och att hålla sig nära idealtiden.

Helgens SM omfattade alla raser, så här fanns såväl fjording som svensk ridponny, new forest, halvblod och till och med ardenner. Gemensamt är att de hör till de duktigaste ekipagen i landet, så Theresé Olausson från Degerfors är mycket nöjd med placeringen.

– Sen var det roligt för när pappa och jag gick runt lite hörde vi en av förebilderna, Annelie af Ekenstam som vann, säga ”men så roligt att se Olausson i startfältet igen”. Det var ju några år sen mamma och pappa var med och nu såg hon mitt namn, berättar Theresé.

Bruksridningen innebär en rad moment, från bland annat vändning i trångt utrymme till lydnadshinder med fladdrande saker som ska passeras. Det gäller att få så få straffpoäng som möjligt och att hålla sig nära idealtiden.