2015-08-03 15:27

2015-08-03 15:27

Bjuder in till kräftfiske

DEGERFORS: Traditionsenlig kväll i Letälven

Nu har du chansen att bli ”kräftkung i din bekantskapskräft”, för att citera humorgänget Grotesco. Nästa vecka är det dags för det årliga kräftfisket i Degerfors.

Anmälan, betalning och utlämning av fångstredskapet mjärde sker på måndag vid Fälttjänsts lokaler på Industrigatan i Degerfors. På fredagen, 14 augusti, äger sedan själva kräftfisket rum. Det är först till kvarn som gäller och förra året tog platserna slut.

– Det brukar vara lite folkfest, säger naturvägledaren Anki Lokander.

– Folk har med sig grillar, ibland partytält till och med. Det brukar vara stora gäng som samlas där nere.

Om deltagarna kan förvänta sig någon fångst går inte att säga. Provfiske är nämligen förbjudet och inte ens kommunen vet hur många kräftor som gömmer sig i vattnet. Under tidigare år har storleken på fångsterna varierat rejält.

– Ibland kan barn vara väldigt nyfikna på att se om de lyckats fånga något, så de tar upp burarna innan kräftorna ens hunnit dit, berättar Anki Lokander.

Anmälan, betalning och utlämning av fångstredskapet mjärde sker på måndag vid Fälttjänsts lokaler på Industrigatan i Degerfors. På fredagen, 14 augusti, äger sedan själva kräftfisket rum. Det är först till kvarn som gäller och förra året tog platserna slut.

– Det brukar vara lite folkfest, säger naturvägledaren Anki Lokander.

– Folk har med sig grillar, ibland partytält till och med. Det brukar vara stora gäng som samlas där nere.

Om deltagarna kan förvänta sig någon fångst går inte att säga. Provfiske är nämligen förbjudet och inte ens kommunen vet hur många kräftor som gömmer sig i vattnet. Under tidigare år har storleken på fångsterna varierat rejält.

– Ibland kan barn vara väldigt nyfikna på att se om de lyckats fånga något, så de tar upp burarna innan kräftorna ens hunnit dit, berättar Anki Lokander.