2015-07-30 13:46

2015-07-30 16:14

Hämndlysten kalsongman gjorde som Guldlock

KARLSKOGA: Åtalas för skadegörelse

När Karlskogabon kom hem låg en främmande man och sov i hans säng, iförd hans egna kalsonger.
Kalsongmannen hade gjort som Guldlock i sagan: tagit sig in i någon annans hus, serverat sig själv, förstört inredningen och somnat i sängen.

Men verkligheten runt händelsen är allt annat än sagolik. Karlskogabon fick sitt delar av sitt hem förstört, och inkräktaren som nu åtalas för skadegörelse hävdar att han var där för att hämnas ett allvarligt brott.

– Jag gick dit för att slå ihjäl honom, säger den misstänkte i polisförhör.

Karlskogabon hade varit borta över natten. När han kom hem, tillsammans med några vänner, såg han att garagedörren stod öppen. I hallen låg alla hans kläder i en hög och någon hade gått bärsärkagång genom huset. Föremål var nerrivna och söndertrasade. Innerdörrar och garderobsdörrar täcktes av tuschklotter och ristningar.

När Karlskogabon kom in i sovrummet låg mannen där, klädd i hans kalsonger och tröja.

– Jag har aldrig sett honom förr, säger Karlskogabon i polisförhör.

Främlingen vaknade när Karlskogabon och hans vänner hittade honom.

– Han blev aggressiv direkt och hötte med näven.

Erkänner

Den misstänkte har enligt åtalet erkänt skadegörelsen. Han säger i förhör att han fått veta att en nära anhörig till honom utsatts för ett allvarligt brott och anklagar Karlskogabon för detta.

– Den omedelbara känslan jag fick var att jag skulle döda killen men jag sansar mig och tänker att jag ska gå dit dagen därpå när det är fler personer hemma hos killen.

Nästa förmiddag cyklade han hem till Karlskogabon. Han satte sig på altanen och väntade. Det låg öl där, som han drack upp. I förhör berättar han hur han blev argare och argare medan han drack och tänkte på det han påstår att hans anhöriga utsatts för.

Sedan tog han sig in i huset.

– Jag började slå sönder saker och rensade rent därinne.

Han hittade massor av öl i ett förråd som han drack– konstant, säger han. Efter ett tag tänkte han att han borde nyktra till.

– Jag kastade mig ner i poolen i trädgården. Sedan slocknade jag någonstans.

Hans nästa minnesbild är att han väcks av flera personer, och att polisen kommer.

Men verkligheten runt händelsen är allt annat än sagolik. Karlskogabon fick sitt delar av sitt hem förstört, och inkräktaren som nu åtalas för skadegörelse hävdar att han var där för att hämnas ett allvarligt brott.

– Jag gick dit för att slå ihjäl honom, säger den misstänkte i polisförhör.

Karlskogabon hade varit borta över natten. När han kom hem, tillsammans med några vänner, såg han att garagedörren stod öppen. I hallen låg alla hans kläder i en hög och någon hade gått bärsärkagång genom huset. Föremål var nerrivna och söndertrasade. Innerdörrar och garderobsdörrar täcktes av tuschklotter och ristningar.

När Karlskogabon kom in i sovrummet låg mannen där, klädd i hans kalsonger och tröja.

– Jag har aldrig sett honom förr, säger Karlskogabon i polisförhör.

Främlingen vaknade när Karlskogabon och hans vänner hittade honom.

– Han blev aggressiv direkt och hötte med näven.

Erkänner

Den misstänkte har enligt åtalet erkänt skadegörelsen. Han säger i förhör att han fått veta att en nära anhörig till honom utsatts för ett allvarligt brott och anklagar Karlskogabon för detta.

– Den omedelbara känslan jag fick var att jag skulle döda killen men jag sansar mig och tänker att jag ska gå dit dagen därpå när det är fler personer hemma hos killen.

Nästa förmiddag cyklade han hem till Karlskogabon. Han satte sig på altanen och väntade. Det låg öl där, som han drack upp. I förhör berättar han hur han blev argare och argare medan han drack och tänkte på det han påstår att hans anhöriga utsatts för.

Sedan tog han sig in i huset.

– Jag började slå sönder saker och rensade rent därinne.

Han hittade massor av öl i ett förråd som han drack– konstant, säger han. Efter ett tag tänkte han att han borde nyktra till.

– Jag kastade mig ner i poolen i trädgården. Sedan slocknade jag någonstans.

Hans nästa minnesbild är att han väcks av flera personer, och att polisen kommer.