2015-07-28 06:00

2015-07-28 06:00

Färre Nolbybesök i år

TEATER: Bokningsantalet minskar när publiken skräms av regn och rusk

Trots hyllande recensioner står många platser tomma vid Teater Nolbys föreställningar. Det regniga sommarvädret tros ha skrämt bort besökarna.
– Men det är just när det är ruggigt ute som folk borde ta chansen att se den värmande teatern!, säger Olle Söderberg.

Sommarproduktionen av ”Två herrars tjänare” beskrevs i tidningen som Teater Nolbys kanske allra bästa, men det har inte gett upphov till någon publikstorm sedan premiären i mitten av juli. Tvärtom har bokningsantalet minskat.

Regnet avskräcker

Ensemblen har hunnit göra fem föreställningar hittills, men publiktillströmningen har inte blivit så stor som de hade hoppats.

Olle och Lena Söderberg, producenter och skådespelare, hade gärna agerat för dryga sjuttiotalet besökare, men bara omkring 30-40 personer har dykt upp. Det är också färre personer som bokar i förväg i år.

Olle Söderberg tror att många räds regnet. Men, han säger att regn över Karlskoga inte nödvändigtvis innebär regn över Teater Nolbys scen ute i skogen, där har de hittills haft tur. Och skulle det regna ställer de ändå inte in. Producenten menar att ingen ska behöva frysa.

– Det är bara vi skådespelare som blir blöta, men vi blir varma av att röra på oss. Besökarna sitter under tak med dynor och filtar, och kan värma sig med mat och kaffe eller te under pauserna. De som har kommit hit har varit jättenöjda, säger Olle Söderberg.

Skratten värmer

Vissa besökare har till och med varit så nöjda att de har fått ont i magen.

– Folk säger att de skrattat så mycket att de fått magrutor, det värmer såklart! Teatern går i ett rykande tempo, jag tror inte att publiken sitter och blir stel och tänker på vädret, säger Söderberg.

Han uppmanar allmänheten att passa på att se föreställningen som spelas i ytterligare tre veckor. Bjuder inte vädergudarna på en soligare fortsättning lovar han att teatern kommer att värma både kropp och själ.

Sommarproduktionen av ”Två herrars tjänare” beskrevs i tidningen som Teater Nolbys kanske allra bästa, men det har inte gett upphov till någon publikstorm sedan premiären i mitten av juli. Tvärtom har bokningsantalet minskat.

Regnet avskräcker

Ensemblen har hunnit göra fem föreställningar hittills, men publiktillströmningen har inte blivit så stor som de hade hoppats.

Olle och Lena Söderberg, producenter och skådespelare, hade gärna agerat för dryga sjuttiotalet besökare, men bara omkring 30-40 personer har dykt upp. Det är också färre personer som bokar i förväg i år.

Olle Söderberg tror att många räds regnet. Men, han säger att regn över Karlskoga inte nödvändigtvis innebär regn över Teater Nolbys scen ute i skogen, där har de hittills haft tur. Och skulle det regna ställer de ändå inte in. Producenten menar att ingen ska behöva frysa.

– Det är bara vi skådespelare som blir blöta, men vi blir varma av att röra på oss. Besökarna sitter under tak med dynor och filtar, och kan värma sig med mat och kaffe eller te under pauserna. De som har kommit hit har varit jättenöjda, säger Olle Söderberg.

Skratten värmer

Vissa besökare har till och med varit så nöjda att de har fått ont i magen.

– Folk säger att de skrattat så mycket att de fått magrutor, det värmer såklart! Teatern går i ett rykande tempo, jag tror inte att publiken sitter och blir stel och tänker på vädret, säger Söderberg.

Han uppmanar allmänheten att passa på att se föreställningen som spelas i ytterligare tre veckor. Bjuder inte vädergudarna på en soligare fortsättning lovar han att teatern kommer att värma både kropp och själ.