2015-07-27 13:31

2015-07-27 19:15

Misstänkt stridsvagnsmina hittad bakom värmeverket

KARLSKOGA: Experter på väg från Stockholm

Ett föremål som kan vara en stridsvagnsmina har påträffats utomhus i Björkborn i Karlskoga.
Polisens experter är på väg dit från Stockholm.

Vid halv tiotiden på måndagsförmiddagen larmades polisen om ett misstänkt föremål som hittats i skogen bakom industriområdet Björkborn. En person tog kontakt med polisen. Utifrån fotografier har experter bedömt att föremålet är att anse som farligt. Minan ligger invid en gran några meter från en grusväg och polisen vet inte hur den hamnat där.

Poliser på plats spärrade av området och meddelade att avspärrningen skulle vara ett par hundra med i diameter runt minan.

– Experterna är inte säkra, men den kan vara farlig och det nämns att det skulle kunna vara en stridsvagnsmina och då pratar vi riktigt stor sprängkraft, säger Stefan Wickberg, informatör på Örebropolisen.

Runt 16.00-tiden beräknar de att bombgruppen från Stockholm anländer.

– Hur bombgruppen kommer gå tillväga vet jag inte, det beror på vad det är för mina. Sedan får vi fundera på hur minan har hamnat där, säger Stefan Wickberg.

 

Vid halv tiotiden på måndagsförmiddagen larmades polisen om ett misstänkt föremål som hittats i skogen bakom industriområdet Björkborn. En person tog kontakt med polisen. Utifrån fotografier har experter bedömt att föremålet är att anse som farligt. Minan ligger invid en gran några meter från en grusväg och polisen vet inte hur den hamnat där.

Poliser på plats spärrade av området och meddelade att avspärrningen skulle vara ett par hundra med i diameter runt minan.

– Experterna är inte säkra, men den kan vara farlig och det nämns att det skulle kunna vara en stridsvagnsmina och då pratar vi riktigt stor sprängkraft, säger Stefan Wickberg, informatör på Örebropolisen.

Runt 16.00-tiden beräknar de att bombgruppen från Stockholm anländer.

– Hur bombgruppen kommer gå tillväga vet jag inte, det beror på vad det är för mina. Sedan får vi fundera på hur minan har hamnat där, säger Stefan Wickberg.