2015-07-21 06:00

2015-07-21 06:00

Få företag per upphandlingar

ÖREBRO LÄN.: Örebro län sist i Upphandlingsbarometern

Örebro län tappar från delad 19:e plats till sista plats i Vismas upphandlingsbarometer, som jämför hur bra länen är på offentlig upphandling. Under förra året publicerades totalt 447 offentliga upphandlingar i Örebro län. Bäst i landet var Kalmar län, Kronoberg och Norrbotten, som petade ner Jämtlands län från förstaplatsen.

När man väger samman antal upphandlingar per 100 000 invånare, genomsnittligt antal anbudsgivare per upphandling och andelen överprövningar hamnar Kalmar län, Kronoberg och Norrbotten på en delad topplacering.

I botten

I botten finns Örebro län.

Under 2014 publicerades 18 533 unika offentliga upphandlingar i Sverige, en minskning med sju procent jämfört med året innan. Det uppskattade värdet på upphandlingarna i landet ligger fortsatt på över 600 miljarder kronor.

– Nedgången beror huvudsakligen på att gränsen för direktupphandlingar höjdes förra året, säger Daniel de Sousa i ett pressmeddelande.

I Örebro län publicerades under motsvarande period 447 unika upphandlingar, vilket innebär att antalet upphandlingar minskat med 5 procent senaste året.

Plats 19

– I Örebro län genomfördes 155 upphandlingar per 100 000 invånare, vilket gör att Örebro län hamnar på plats 19 i den kategorin. I genomsnitt hade länet 4,2 företag som deltog i varje upphandling, vilket gör att Örebro län hamnar på plats 10 i den kategorin.

När man väger samman antal upphandlingar per 100 000 invånare, genomsnittligt antal anbudsgivare per upphandling och andelen överprövningar hamnar Kalmar län, Kronoberg och Norrbotten på en delad topplacering.

I botten

I botten finns Örebro län.

Under 2014 publicerades 18 533 unika offentliga upphandlingar i Sverige, en minskning med sju procent jämfört med året innan. Det uppskattade värdet på upphandlingarna i landet ligger fortsatt på över 600 miljarder kronor.

– Nedgången beror huvudsakligen på att gränsen för direktupphandlingar höjdes förra året, säger Daniel de Sousa i ett pressmeddelande.

I Örebro län publicerades under motsvarande period 447 unika upphandlingar, vilket innebär att antalet upphandlingar minskat med 5 procent senaste året.

Plats 19

– I Örebro län genomfördes 155 upphandlingar per 100 000 invånare, vilket gör att Örebro län hamnar på plats 19 i den kategorin. I genomsnitt hade länet 4,2 företag som deltog i varje upphandling, vilket gör att Örebro län hamnar på plats 10 i den kategorin.