2015-07-11 06:00

2015-07-11 06:00

Redo för konsertsommar

KARLSKOGA: Populäre sångaren spelar på Borggården ikväll.

Under dagen utspelar sig ett slag på Borggården. Johan Bergling mot vädergudarna. Vinner den förstnämnde kan sommaren börja på allvar. Ikväll kommer nämligen Björn Rosenström till Karlskoga.

– Det är ju en riktig klassiker, jag tror han har varit här sju år i rad, säger Johan Bergling.

Bergling, ansvarig för Statts bandbokningar med mera, pratar om Björn Rosenström. Trubaduren från Göteborg, bland annat känd för låten ”Pojkarna som busar”, är ett populärt inslag på Statts sommarschema och redan i mitten av den här veckan hade en tredjedel av biljetterna gått åt.

– Vanligtvis har vi en publik som är mellan 18 och 25 år, men Björn Rosenström lockar till sig alla, säger Johan Bergling.

Fler gig på gång

Spelningen utgör inte det enda artistbesöket på Statt och Borggården i sommar. Den 25 juli kommer exempelvis duon Dirty House Guys, som har rötter i Karlstad. Enligt Johan Bergling kan det då komma att bjudas på såväl kolsyrekanoner som LED-skärmar.

Något senare, den 29 augusti, äntrar Stockholm Syndrome Statts scen. Ett band som tidigare i år spelade på jättefestivalen Bråvalla.

Den 26 september är hiphopparen Fronda inbokad.

Sommaren är lång, åtminstone på Statt.

Hoppas på bättre väder

Efter en fredag där termometrarna till en början knappt visade tvåsiffrigt, och där molnen färgats mörkgrå, skulle ihängande dåligt väder kunna vara en potentiell festförstörare. Johan Bergling tror dock att kvällens tillställning kommer att ha turen med sig.

– Det skulle bli varmare, jag hoppas verkligen det bli så, säger han.

Uppdaterar biljettläget

För den som vill försäkra sig om en plats på Björn Rosenströms spelning på Borggården ikväll går det att köpa biljetter i förväg via Direkten Nöje. Om det inte hinner bli slutsålt innan kvällen kommer biljetter även att säljas i kassan på Statt.

Vill man hålla sig uppdaterad om biljettläget när det gäller Björn Rosenström eller de andra spelningarna går det att följa Statt på Facebook.

– Det är ju en riktig klassiker, jag tror han har varit här sju år i rad, säger Johan Bergling.

Bergling, ansvarig för Statts bandbokningar med mera, pratar om Björn Rosenström. Trubaduren från Göteborg, bland annat känd för låten ”Pojkarna som busar”, är ett populärt inslag på Statts sommarschema och redan i mitten av den här veckan hade en tredjedel av biljetterna gått åt.

– Vanligtvis har vi en publik som är mellan 18 och 25 år, men Björn Rosenström lockar till sig alla, säger Johan Bergling.

Fler gig på gång

Spelningen utgör inte det enda artistbesöket på Statt och Borggården i sommar. Den 25 juli kommer exempelvis duon Dirty House Guys, som har rötter i Karlstad. Enligt Johan Bergling kan det då komma att bjudas på såväl kolsyrekanoner som LED-skärmar.

Något senare, den 29 augusti, äntrar Stockholm Syndrome Statts scen. Ett band som tidigare i år spelade på jättefestivalen Bråvalla.

Den 26 september är hiphopparen Fronda inbokad.

Sommaren är lång, åtminstone på Statt.

Hoppas på bättre väder

Efter en fredag där termometrarna till en början knappt visade tvåsiffrigt, och där molnen färgats mörkgrå, skulle ihängande dåligt väder kunna vara en potentiell festförstörare. Johan Bergling tror dock att kvällens tillställning kommer att ha turen med sig.

– Det skulle bli varmare, jag hoppas verkligen det bli så, säger han.

Uppdaterar biljettläget

För den som vill försäkra sig om en plats på Björn Rosenströms spelning på Borggården ikväll går det att köpa biljetter i förväg via Direkten Nöje. Om det inte hinner bli slutsålt innan kvällen kommer biljetter även att säljas i kassan på Statt.

Vill man hålla sig uppdaterad om biljettläget när det gäller Björn Rosenström eller de andra spelningarna går det att följa Statt på Facebook.