2015-06-26 16:09

2015-06-26 16:10

Saab får order från finska försvaret

KARLSKOGA: "Det här är ytterligare ett bevis på våra kunders starka förtroende"

I går meddelade Försvars- och säkerhetsföretaget Saab att företaget fått en beställning av det finska försvaret.

Ordern gäller pansarvärnssystemet NLAW (Next Generation Light Anti-tank Weapon) och uppgår till ett värde av totalt 295 miljoner kronor. Det finska försvaret beställde NLAW av Saab 2007 och blev då företagets andra exportkund på systemet. Nu har Finland alltså gjort ytterligare en beställning på samma system.

Avtalet innefattar vapen och leverans av träningsutrustning, samt optioner på ytterligare beställningar.

– Det här är ytterligare ett bevis på våra kunders starka förtroende för systemet och med denna beställning stärker Finland sin pansarvärnsförmåga ytterligare. NLAW ger den enskilde soldaten förmågan att effektivt slå ut tungt bepansrade fordon, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics, i ett pressmeddelande.

Leveransen av NLAW till det finska försvaret kommer att ske under 2015.

Ordern gäller pansarvärnssystemet NLAW (Next Generation Light Anti-tank Weapon) och uppgår till ett värde av totalt 295 miljoner kronor. Det finska försvaret beställde NLAW av Saab 2007 och blev då företagets andra exportkund på systemet. Nu har Finland alltså gjort ytterligare en beställning på samma system.

Avtalet innefattar vapen och leverans av träningsutrustning, samt optioner på ytterligare beställningar.

– Det här är ytterligare ett bevis på våra kunders starka förtroende för systemet och med denna beställning stärker Finland sin pansarvärnsförmåga ytterligare. NLAW ger den enskilde soldaten förmågan att effektivt slå ut tungt bepansrade fordon, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics, i ett pressmeddelande.

Leveransen av NLAW till det finska försvaret kommer att ske under 2015.