2015-06-25 06:00

2015-06-26 09:37

Första gången för Charleswood Pokerroad

KARLSKOGA: "Det är ett underbart sätt att åka bil och träffa folk på"

På lördag den 27 juni stundar första upplagan av Charleswood Pokerroad - en minst sagt intressant blandning av olika tävlingsmoment. Tävlingen startar klockan 11.00 vid Karlskoga Hembygdsgård och är öppen för alla ägare av en bil tillverkad 1975 eller tidigare.

Tävlingsdeltagarna följer en rutt som totalt täcker en sträcka om tio mil där förarna bland annat passerar orter som Björneborg, Kristinehamn och Bjurtjärn. Längs med sträckan finns sex stationer utplacerade där olika tävlingsmoment genomförs. Vid fem av stationerna får deltagarna dessutom ett spelkort som mot slutet av tävlingen förhoppningsvis har resulterat i en bra pokerhand.

Poängen från de olika tävlingsmomenten läggs sedan ihop med de poäng som pokerkorten genererar.

– Egentligen skulle tävlingen bäst kunna beskrivas som bilorientering och än så länge har vi drygt 200 anmälda till tävlingen, säger Johan Granqvist, bilentusiast och en av personerna bakom evenemanget.

Bra respons

Bakom evenemanget står ett tiotal bilintresserade från Karlskoga med omnejd som tillsammans hjälps åt att arrangera tävlingen.

– Det är ett underbart sätt att åka bil och träffa folk på, förklarar Göran Engström, också han en av initiativtagarna till lördagens bil- och pokertävling, och som tidigare har provat på konceptet vid en annan tävling.

– Det är många som tycker att det händer för lite här. Av den anledningen tyckte vi att det här kunde vara en bra idé och hittills har vi fått bra respons, tillägger Lars-Erik Karlsson.

Målgången sker vid Gamla Folkets park i Karlskoga där det även kommer att anordnas en prisutdelning. Kostnaden för att medverka i tävlingen är 50 kronor per person och anmälan kan göras på plats innan starten på lördag förmiddag vid Hembygdsgården.

Tävlingsdeltagarna följer en rutt som totalt täcker en sträcka om tio mil där förarna bland annat passerar orter som Björneborg, Kristinehamn och Bjurtjärn. Längs med sträckan finns sex stationer utplacerade där olika tävlingsmoment genomförs. Vid fem av stationerna får deltagarna dessutom ett spelkort som mot slutet av tävlingen förhoppningsvis har resulterat i en bra pokerhand.

Poängen från de olika tävlingsmomenten läggs sedan ihop med de poäng som pokerkorten genererar.

– Egentligen skulle tävlingen bäst kunna beskrivas som bilorientering och än så länge har vi drygt 200 anmälda till tävlingen, säger Johan Granqvist, bilentusiast och en av personerna bakom evenemanget.

Bra respons

Bakom evenemanget står ett tiotal bilintresserade från Karlskoga med omnejd som tillsammans hjälps åt att arrangera tävlingen.

– Det är ett underbart sätt att åka bil och träffa folk på, förklarar Göran Engström, också han en av initiativtagarna till lördagens bil- och pokertävling, och som tidigare har provat på konceptet vid en annan tävling.

– Det är många som tycker att det händer för lite här. Av den anledningen tyckte vi att det här kunde vara en bra idé och hittills har vi fått bra respons, tillägger Lars-Erik Karlsson.

Målgången sker vid Gamla Folkets park i Karlskoga där det även kommer att anordnas en prisutdelning. Kostnaden för att medverka i tävlingen är 50 kronor per person och anmälan kan göras på plats innan starten på lördag förmiddag vid Hembygdsgården.