2015-06-25 06:00

2015-06-26 09:42

Degernäs Camping - en av de bästa för golfare

DEGERFORS: "Vi vet ju att vi har en fin anläggning men man blir ju lite hemmablind"

Många golfare föredrar att parkera husvagnen eller husbilen nära banan. Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation (SCR) presenterar nu en topplista över de fem bästa campingplatserna med närhet till golfbana och en av dessa är Degernäs Camping.

– Det här kom som en överraskning i morse. Vi är givetvis väldigt stolta, säger Marielle Olivers, vd för Degerfors Golf som också ansvarar för verksamheten vid Degernäs Camping.

Att många golfare väljer att bo på campingen för att sedan promenera de dryga 100 meterna upp till golfbanan är dock inte någon direkt nyhet för Marielle Olivers och hennes medarbetare. Sedan tidigare finns det möjlighet att boka en helhetsupplevelse med camping och golf vid Degernäs. Marielle berättar också att säsongens första bokningar av ett kombinerat golf- och campingpaket har börjat komma in.

– Antalet golfgäster på campingen varierar men i fjol var det en del som valde att bo och spela golf här. Vi arbetar hela tiden för att marknadsföra allt som ett paket där du får boende och golf, plus mat, på samma gång, förklarar Marielle.

Fint och kompakt

De övriga campingplatserna som också tar sig in på SCR:s topplista är Björkliden Camping, Isaberg Mountain Resort, Kronocamping Saxnäs/Öland och Mötesplats Borstahusen.

På frågan varför Degernäs placerar sig i topp fem bland campingplatser där gästerna även kan spela golf svarar Marielle såhär:

– Vi vet ju att vi har en fin anläggning men man blir ju lite hemmablind och det kanske är svårt att se när man är här varje dag. Jag tror att många tycker att det är fint här. Sen är det inte många golfanläggningar som är så kompakta - där det är så nära mellan stugan och första utslaget.

Fler gäster kan komma

Webbsidan golf.se presenterade SCR:s topplista i förrgår något som Marielle tror kan vara positivt för Degerfors Golf och Degernäs Camping.

– Det är ju många golfare som är inne och tittar på golf.se och det kan säkert leda till att vi får fler gäster.

Om det goda betyget från SCR kan komma att användas mer direkt i marknadsföringen av anläggningen vet inte Marielle i dagsläget.

– Hur det ska användas är inte helt klart just nu.

– Det här kom som en överraskning i morse. Vi är givetvis väldigt stolta, säger Marielle Olivers, vd för Degerfors Golf som också ansvarar för verksamheten vid Degernäs Camping.

Att många golfare väljer att bo på campingen för att sedan promenera de dryga 100 meterna upp till golfbanan är dock inte någon direkt nyhet för Marielle Olivers och hennes medarbetare. Sedan tidigare finns det möjlighet att boka en helhetsupplevelse med camping och golf vid Degernäs. Marielle berättar också att säsongens första bokningar av ett kombinerat golf- och campingpaket har börjat komma in.

– Antalet golfgäster på campingen varierar men i fjol var det en del som valde att bo och spela golf här. Vi arbetar hela tiden för att marknadsföra allt som ett paket där du får boende och golf, plus mat, på samma gång, förklarar Marielle.

Fint och kompakt

De övriga campingplatserna som också tar sig in på SCR:s topplista är Björkliden Camping, Isaberg Mountain Resort, Kronocamping Saxnäs/Öland och Mötesplats Borstahusen.

På frågan varför Degernäs placerar sig i topp fem bland campingplatser där gästerna även kan spela golf svarar Marielle såhär:

– Vi vet ju att vi har en fin anläggning men man blir ju lite hemmablind och det kanske är svårt att se när man är här varje dag. Jag tror att många tycker att det är fint här. Sen är det inte många golfanläggningar som är så kompakta - där det är så nära mellan stugan och första utslaget.

Fler gäster kan komma

Webbsidan golf.se presenterade SCR:s topplista i förrgår något som Marielle tror kan vara positivt för Degerfors Golf och Degernäs Camping.

– Det är ju många golfare som är inne och tittar på golf.se och det kan säkert leda till att vi får fler gäster.

Om det goda betyget från SCR kan komma att användas mer direkt i marknadsföringen av anläggningen vet inte Marielle i dagsläget.

– Hur det ska användas är inte helt klart just nu.