2015-06-17 16:03

2015-06-17 16:03

Fängelse för grov stöld

KARLSKOGA: Duo stal datorer och smycken

Två män som bröt sig in i en bostad i Granbergsdal har dömts till fängelse för grov stöld. Båda ska också utvisas ur landet.

I april bröt sig två män, 26 och 23 år gamla, in i en mans bostad i Granbergsdal. De stal smycken, hans dator och ytterligare en dator och en surfplatta som tillhörde mannens arbetsgivare. Vidare bröt de sig in i garaget och stal en mindre motorsåg.

Männen, som båda tidigare dömts för bland annat stölder, fälldes nu för grov stöld. Den 26-årige mannen dömdes till nio månaders fängelse. Straffet avser även tidigare brottslighet för vilken mannen fick villkorlig dom.

Den 23-årige mannen dömdes till sex månaders fängelse. Båda ska också utvisas ur landet och förbjuds att återvända förrän 2020. De ska också solidariskt betala ett skadestånd till den drabbade mannen, hans arbetsgivare samt försäkringsbolaget på totalt 29 688 kronor.

De två männen förblir häktade tills domen vinner laga kraft då det anses finnas risk för att de återfaller i brottslighet om de försätts på fri fot.

I april bröt sig två män, 26 och 23 år gamla, in i en mans bostad i Granbergsdal. De stal smycken, hans dator och ytterligare en dator och en surfplatta som tillhörde mannens arbetsgivare. Vidare bröt de sig in i garaget och stal en mindre motorsåg.

Männen, som båda tidigare dömts för bland annat stölder, fälldes nu för grov stöld. Den 26-årige mannen dömdes till nio månaders fängelse. Straffet avser även tidigare brottslighet för vilken mannen fick villkorlig dom.

Den 23-årige mannen dömdes till sex månaders fängelse. Båda ska också utvisas ur landet och förbjuds att återvända förrän 2020. De ska också solidariskt betala ett skadestånd till den drabbade mannen, hans arbetsgivare samt försäkringsbolaget på totalt 29 688 kronor.

De två männen förblir häktade tills domen vinner laga kraft då det anses finnas risk för att de återfaller i brottslighet om de försätts på fri fot.