2015-06-16 06:00

2015-06-16 06:00

Musik i kyrkorna

KARLSKOGA/DEGERFORS/ÅTORP: Sommar i våra kyrkor

Våra kyrkor erbjuder mycket musik i sommar. I Lunedet blir det musikgudstjänster varje söndag. Karlskoga kyrka lockar med Musik i sommarkväll på torsdagarna samt lunchmusik varje onsdag och Nysunds kyrka bjuder på Sommarmusik i ljus under tre söndagar.

Karlskoga kyrka och Lunedskyrkan kommer att bjuda på ett gediget program med musikalisk underhållning i sommar. I Lunedskyrkan blir det musikgudstjänst varje söndag och gäster där är bland andra Helena Friman, Inga-Lill Brogeland Morfeldt, Mikael Björk, Kristina Folker, Åsa Bergfalk och Jonas Folker, Nysund Gent Quartet, Greger Siljebo, Kent Lundberg och Eva Engman. I Karlskoga kyrka bjuder man på Musik i sommarkväll på torsdagarna och gäster där är bland andra Helena Friman, Torbjörn Rapp, Kerstin Chrunak, Anna Jalkéus, Mattias von Wachenfeldt, Krister Kallin och den amerikanska organisten James D Hicks.

– Det blir allt från Elvis till Bach i kyrkorna, med artister från både när och fjärran Utöver det anordnas kafé, guidning av Karlskoga kyrka, utflykter, konstutställningar och allsång. Alla är varmt välkomna, säger Helena Friman.

Öppet alla dagar

Degerfors kyrka och Nysunds kyrka håller öppet alla dagar till och med den 15 augusti och man kan även besöka Degerfors församlingshem och Linnélunden. I Håkanbols handel inbjuder Håkanbols syförening till Friluftsgudstjänst där det blir betraktelser av Lars Markusson och folkmusik med Nils Anshelm. I Nysunds kyrka blir det Sommarmusik i ljus vid tre tillfällen med gäster som bland andra Nysund Gent Quartet, Åsa Bergfalk, Helena Friman, Malena Karlsson, Stefan Chrunak och Amy Glaad med flera.

– Vi ser fram emot en härlig och trevlig sommar med många besökare till våra kyrkor, säger Lina Nilsson, församlingsassitent i Degerfors-Nysunds församling.

Karlskoga kyrka och Lunedskyrkan kommer att bjuda på ett gediget program med musikalisk underhållning i sommar. I Lunedskyrkan blir det musikgudstjänst varje söndag och gäster där är bland andra Helena Friman, Inga-Lill Brogeland Morfeldt, Mikael Björk, Kristina Folker, Åsa Bergfalk och Jonas Folker, Nysund Gent Quartet, Greger Siljebo, Kent Lundberg och Eva Engman. I Karlskoga kyrka bjuder man på Musik i sommarkväll på torsdagarna och gäster där är bland andra Helena Friman, Torbjörn Rapp, Kerstin Chrunak, Anna Jalkéus, Mattias von Wachenfeldt, Krister Kallin och den amerikanska organisten James D Hicks.

– Det blir allt från Elvis till Bach i kyrkorna, med artister från både när och fjärran Utöver det anordnas kafé, guidning av Karlskoga kyrka, utflykter, konstutställningar och allsång. Alla är varmt välkomna, säger Helena Friman.

Öppet alla dagar

Degerfors kyrka och Nysunds kyrka håller öppet alla dagar till och med den 15 augusti och man kan även besöka Degerfors församlingshem och Linnélunden. I Håkanbols handel inbjuder Håkanbols syförening till Friluftsgudstjänst där det blir betraktelser av Lars Markusson och folkmusik med Nils Anshelm. I Nysunds kyrka blir det Sommarmusik i ljus vid tre tillfällen med gäster som bland andra Nysund Gent Quartet, Åsa Bergfalk, Helena Friman, Malena Karlsson, Stefan Chrunak och Amy Glaad med flera.

– Vi ser fram emot en härlig och trevlig sommar med många besökare till våra kyrkor, säger Lina Nilsson, församlingsassitent i Degerfors-Nysunds församling.