2015-06-16 06:00

2015-06-16 06:00

Motorsportveckan har blivit tradition

MOTOR: Karlskoga lever upp

Motorsportveckan har på bara tre år blivit en tradition och en mycket uppskattad händelse i Karlskoga.

– Det är ett helt otroligt drag, säger Pialill Ring.

Hon är vd för Karlskoga Promotion som arrangerar Motorsportveckan,

– Långt innan årets tävlingar började var hotellen i stan fullbokade under helgen. Det var även stort tryck på campingplatser. Motorsportveckan gör att Karlskoga lever upp på ett sätt som påminner om storhetstiden på 1950- och 1960-talen. När det dessutom kommer så många utifrån är det positivt även för restauranger och krogar. Det här har på kort blivit något som berör väldigt många. Och målsättningen är att det ska fortsätta vara så, fortsätter hon.

Det är redan bestämt att det ska bli ett nytt arrangemang 2016.

– Redan till i år hade vi planer på att utöka och få med Degerfors också, avslöjar Pialill Ring.

Hon syftar i det läget på traktorpulling.

– Det finns ett gäng i Åtorp som är jätteduktiga på det de håller på med. När det inte gick att göra verklighet av dessa planer redan i år så får vi sikta på att få med dem nästa år och på så sätt kunna ha en del av veckan i Degerfors.

Annars har Motorsportveckan funnit ett grundprogram som hittills fungerat väldigt bra.

– Monstertruckarna blev direkt en succé, en riktig magnet som lockar väldigt många åskådare. Velodromloppet på Gelleråsen är en annan punkt som blivit mycket framgångsrik. För att nu nämna två av våra mest framgångsrika arrangemang. Visst finns det även delar som inte fungerat som vi önskar så det är viktigt att hela tiden försöka utveckla och förbättra det vi erbjuder, säger Pialill Ring.

– Det är även viktigt att sprida isär aktiviteterna så mycket det bara går så att publiken får möjlighet att följa så många aktiviteter som möjligt. Seminarierna, som arrangeras under Motorsportveckan, vänder sig till näringslivet och då faller det sig naturligt att det är på vardagar när det är arbetsdagar. Lika naturligt är det att tävlingarna företrädesvis körs på helgen med anledning av att de flesta som är med och kör eller hjälper till har andra jobb vid sidan om, fortsätter hon.

När det är bra väder ökar temperaturen kring Motorsportveckan ytterligare. Då blir en vecka som redan i grunden har sin stora och trogna publik en angelägenhet som direkt berör ännu fler.

– Det är förstås det man önskar sig inför varje dag, att det ska vara sol och uppehåll, men även de dagar då vi haft otur och regnat har det varit ett imponerande intresse, säger Pialill Ring.

Hon är vd för Karlskoga Promotion som arrangerar Motorsportveckan,

– Långt innan årets tävlingar började var hotellen i stan fullbokade under helgen. Det var även stort tryck på campingplatser. Motorsportveckan gör att Karlskoga lever upp på ett sätt som påminner om storhetstiden på 1950- och 1960-talen. När det dessutom kommer så många utifrån är det positivt även för restauranger och krogar. Det här har på kort blivit något som berör väldigt många. Och målsättningen är att det ska fortsätta vara så, fortsätter hon.

Det är redan bestämt att det ska bli ett nytt arrangemang 2016.

– Redan till i år hade vi planer på att utöka och få med Degerfors också, avslöjar Pialill Ring.

Hon syftar i det läget på traktorpulling.

– Det finns ett gäng i Åtorp som är jätteduktiga på det de håller på med. När det inte gick att göra verklighet av dessa planer redan i år så får vi sikta på att få med dem nästa år och på så sätt kunna ha en del av veckan i Degerfors.

Annars har Motorsportveckan funnit ett grundprogram som hittills fungerat väldigt bra.

– Monstertruckarna blev direkt en succé, en riktig magnet som lockar väldigt många åskådare. Velodromloppet på Gelleråsen är en annan punkt som blivit mycket framgångsrik. För att nu nämna två av våra mest framgångsrika arrangemang. Visst finns det även delar som inte fungerat som vi önskar så det är viktigt att hela tiden försöka utveckla och förbättra det vi erbjuder, säger Pialill Ring.

– Det är även viktigt att sprida isär aktiviteterna så mycket det bara går så att publiken får möjlighet att följa så många aktiviteter som möjligt. Seminarierna, som arrangeras under Motorsportveckan, vänder sig till näringslivet och då faller det sig naturligt att det är på vardagar när det är arbetsdagar. Lika naturligt är det att tävlingarna företrädesvis körs på helgen med anledning av att de flesta som är med och kör eller hjälper till har andra jobb vid sidan om, fortsätter hon.

När det är bra väder ökar temperaturen kring Motorsportveckan ytterligare. Då blir en vecka som redan i grunden har sin stora och trogna publik en angelägenhet som direkt berör ännu fler.

– Det är förstås det man önskar sig inför varje dag, att det ska vara sol och uppehåll, men även de dagar då vi haft otur och regnat har det varit ett imponerande intresse, säger Pialill Ring.