2015-06-16 06:00

2015-06-16 06:00

"Herregud, dricker ni det här?"

FOTBOLL: Tidningen bjöd Rävåsens amerikanskor Anna Evans och Kelsey Hodges på midsommarmat och snaps

Anna Evans och Kelsey Hodges gillade köttbullarna respektive prinskorven skarpt.
Desto mer skeptiska var amerikanskorna till den traditionsenliga nubben.
– Den bränner sönder min hals, skrattar Anna.

Efter många minnesvärda nationaldagsfiranden med grill och fyrverkerier runt en sjö på fjärde juli hemma i USA spenderar Coloradobördiga Anna Evans och Texastjejen Kelsey Hodges nu sommarstarten i Sverige.

– Det har varit fantastiskt så här långt, säger Kelsey som – liksom Anna – anlände till division 1-nykomlingen Rävåsen under påskhelgen.

Fotbollen har också utvecklat sig till fantastisk under de senaste veckorna. Kelseys stabila mittbacksspel och Annas vassa målskytte har mer precist varit starkt bidragande till att de fyra inledande förlusterna bytts mot lika många vinster.

Nu står nästa stora utmaning runt hörnet, i form av den svenska sommarens höjdpunkt. Tidningen bestämde sig för att ge den 23-åriga duon en försmak på vad som väntar och bjöd därför, efter tacksam hjälp från Kafé Saffran & Kardemumma, tjejerna på ett midsommarbord.

– Våra lagkamrater pratar mycket om den här dagen. Det ska bli spännande att uppleva den med dom och se vad de ska göra, säger Hodges.

Anna och Kelsey var laddade för de svenska köttbullarna, för övrigt kockens första hemmagjorda någonsin, och testade dem först.

– De var riktigt bra. Bättre än de på IKEA, det är de enda vi har provat förutom de här, ler Hodges.

Anna ställde sedan in siktet på sillen.

Sillen är kanske det mest kännetecknande på midsommarbordet. Traditionen är att vi först tar sillen och sedan sköljer ner den med en liten drink. Den här har vi lånat från våra kära grannar i söder, den heter Gammel Dansk.

– Får den fisken att smaka bättre?

Ja, jo. Nja.

– Det där lät inte övertygande. Jag är lite nervös för den där, du har byggt upp den... Men men – för svensk mat, säger Anna och skålar med Kelsey.

– Herregud, dricker ni verkligen det där? frågar sig Anna och skrattar.

Dricker ni sånt där i USA också, Kelsey?

– Nej, vad jag vet har vi aldrig haft sånt där hemma. Jag kan inte beskriva smaken.

– Jag undrar varför... Den bränner sönder min hals. Okej, men vi smakade. Nu vet vi, säger Anna med ett leende.

Lyckligtvis kunde kocken rädda upp situationen med uppskattade svenska jordgubbar till efterrätt.

– Våra lagkamrater har tränat barnsånger om djur med oss också, säger Anna och ser frågande ut.

Precis, på den här dagen dansar vi svenskar en speciell dans. Vi hoppar som grodor runt ett speciellt... Typ midsommarträd.

– Får vi också dansa eller är det bara unga tjejer?

Självklart, alla dansar.

– Dansar männen också?

Lite senare på kvällen.

– Jaha, flytande mod... Det borde bli kul, jag tror vi blir de bästa groddansarna som finns.

Okej, vad ger ni maten för betyg mellan 1-5 då?

– Det var väldigt bra och du var nära en femma, men jag ger dig en fyra så att du kan fortsätta utveckla den, säger Kelsey som gillade prinskorven bäst.

Till kockans stora förtjusning belönar Anna maten med samma betyg.

– Köttbullarna var väldigt goda. Du kan bli vår svenska kock.

Trots de höga omdömena tvingades kocken dock se sig slagen av kebabpizzan med pommes frites på Montana.

– Det är det bästa jag har ätit så här långt, säger Anna.

RIK-nyckelspelarna beskriver livet i Sverige som mer avslappnat än i USA och trivs väldigt bra med tillvaron, men kontraktet går ut den 4 juli.

Duon har dock, trots att de medger att det vore coolt att se nationaldagsfyrverkerierna på planet hem, en stark förhoppning om att få möjligheten att stanna hela säsongen.

Klubbledningen jobbar även hårt på att lösa det.

Den i dag mer än vanligt informativa tidningen passade dock på att presentera en annan möjlighet.

Kommer ni plocka sju unika blommor och lägga under kudden på natten till midsommar?

– Får vi en fri önskning då, eller vad händer? undrar Anna.

Ni kommer att drömma om mannen ni kommer gifta er med och sen hitta honom.

– Hitta svenska killar alltså och stanna här i Sverige för alltid, alltså... Kanske, vi ska tänka på det, ler Anna.

Efter många minnesvärda nationaldagsfiranden med grill och fyrverkerier runt en sjö på fjärde juli hemma i USA spenderar Coloradobördiga Anna Evans och Texastjejen Kelsey Hodges nu sommarstarten i Sverige.

– Det har varit fantastiskt så här långt, säger Kelsey som – liksom Anna – anlände till division 1-nykomlingen Rävåsen under påskhelgen.

Fotbollen har också utvecklat sig till fantastisk under de senaste veckorna. Kelseys stabila mittbacksspel och Annas vassa målskytte har mer precist varit starkt bidragande till att de fyra inledande förlusterna bytts mot lika många vinster.

Nu står nästa stora utmaning runt hörnet, i form av den svenska sommarens höjdpunkt. Tidningen bestämde sig för att ge den 23-åriga duon en försmak på vad som väntar och bjöd därför, efter tacksam hjälp från Kafé Saffran & Kardemumma, tjejerna på ett midsommarbord.

– Våra lagkamrater pratar mycket om den här dagen. Det ska bli spännande att uppleva den med dom och se vad de ska göra, säger Hodges.

Anna och Kelsey var laddade för de svenska köttbullarna, för övrigt kockens första hemmagjorda någonsin, och testade dem först.

– De var riktigt bra. Bättre än de på IKEA, det är de enda vi har provat förutom de här, ler Hodges.

Anna ställde sedan in siktet på sillen.

Sillen är kanske det mest kännetecknande på midsommarbordet. Traditionen är att vi först tar sillen och sedan sköljer ner den med en liten drink. Den här har vi lånat från våra kära grannar i söder, den heter Gammel Dansk.

– Får den fisken att smaka bättre?

Ja, jo. Nja.

– Det där lät inte övertygande. Jag är lite nervös för den där, du har byggt upp den... Men men – för svensk mat, säger Anna och skålar med Kelsey.

– Herregud, dricker ni verkligen det där? frågar sig Anna och skrattar.

Dricker ni sånt där i USA också, Kelsey?

– Nej, vad jag vet har vi aldrig haft sånt där hemma. Jag kan inte beskriva smaken.

– Jag undrar varför... Den bränner sönder min hals. Okej, men vi smakade. Nu vet vi, säger Anna med ett leende.

Lyckligtvis kunde kocken rädda upp situationen med uppskattade svenska jordgubbar till efterrätt.

– Våra lagkamrater har tränat barnsånger om djur med oss också, säger Anna och ser frågande ut.

Precis, på den här dagen dansar vi svenskar en speciell dans. Vi hoppar som grodor runt ett speciellt... Typ midsommarträd.

– Får vi också dansa eller är det bara unga tjejer?

Självklart, alla dansar.

– Dansar männen också?

Lite senare på kvällen.

– Jaha, flytande mod... Det borde bli kul, jag tror vi blir de bästa groddansarna som finns.

Okej, vad ger ni maten för betyg mellan 1-5 då?

– Det var väldigt bra och du var nära en femma, men jag ger dig en fyra så att du kan fortsätta utveckla den, säger Kelsey som gillade prinskorven bäst.

Till kockans stora förtjusning belönar Anna maten med samma betyg.

– Köttbullarna var väldigt goda. Du kan bli vår svenska kock.

Trots de höga omdömena tvingades kocken dock se sig slagen av kebabpizzan med pommes frites på Montana.

– Det är det bästa jag har ätit så här långt, säger Anna.

RIK-nyckelspelarna beskriver livet i Sverige som mer avslappnat än i USA och trivs väldigt bra med tillvaron, men kontraktet går ut den 4 juli.

Duon har dock, trots att de medger att det vore coolt att se nationaldagsfyrverkerierna på planet hem, en stark förhoppning om att få möjligheten att stanna hela säsongen.

Klubbledningen jobbar även hårt på att lösa det.

Den i dag mer än vanligt informativa tidningen passade dock på att presentera en annan möjlighet.

Kommer ni plocka sju unika blommor och lägga under kudden på natten till midsommar?

– Får vi en fri önskning då, eller vad händer? undrar Anna.

Ni kommer att drömma om mannen ni kommer gifta er med och sen hitta honom.

– Hitta svenska killar alltså och stanna här i Sverige för alltid, alltså... Kanske, vi ska tänka på det, ler Anna.

Anna Evans

Född: 20 april 1992 i Colorado.

Position: Anfallare.

Sommarintressen i Colorado: Gå i Klippiga bergen och hajka och kampa runt sjöarna.

Det bästa med Sverige: ”Hur lugnt det är och kebabpizza med pommes frites”.

 

Kelsey Hodges

Född: 5 november 1991 i Texas.

Position: Mittback.

Det bästa med Sverige: ”Grönskan, den har vi inte i Texas där det är ganska dött och torrt och mycket bruna färger”.

Sommarintressen i Texas: Spela golf och hajka och kampa på runt sjöarna.