2015-06-16 06:00

2015-06-16 06:00

En positiv utveckling för Karlskoga GK

GOLF: Karlskoga GK:s framtid ljusare än på många år

Golfen i Sverige är på uppgång igen efter ett antal års nedgång. Karlskoga GK ligger bra med i den trenden med en positiv utveckling. Nye ordföranden Ulf Hane är nöjd med fler medlemmar, nya investeringar, en riktigt fin bana och ett bra samarbete med grannarna.

– Klubben mår bra. Vi har satsat pengar på att utveckla verksamheten, drygt 800 000 varje år och mer är på gång. Vi mår bra mycket tack vare väldigt bra personal och många i klubben som arbetar ideellt, säger Ulf Hane.

Samarbetar

Något annat positivt är att klubben har goda relationer med andra klubbar i närheten. Man samarbetar med såväl Lanna, Nora, Kristinehamn och inte minst närmaste grannen på andra sidan sjön Degerfors Golf.

– Vi vill ju ha ett samarbete med grannarna och med Degerfors har vi hamnat bra där vi för ett litet tillägg kan spela fritt hos varandra. Dessutom är det ju ett bra samarbete på seniorsidan och damkommittén här har bjudit in Degerfors damer till ett utbyte, berättar Ulf.

Kan samarbetet utvecklas ännu mer?

– Det kan det säkert i framtiden. Det ska inte finnas några stängda dörrar inom golfen. Just nu är jag dock helt fokuserad på Karlskoga GK som ny ordförande. Det är mycket att sätta sig in i.

Ulf Hane har själv spelat golf i snart 20 år och ser gärna att fler får ta del av den fantastiska golfen.

– Man kommer ut i en fantastisk miljö och får röra på sig i trevligt sällskap, säger han.

1725 medlemmar

Karlskoga har nu 1725 medlemmar och ett tillflöde av medlemmar. En mycket synbar förändring är investeringarna i det som populärt kallas 19:e hålet, det vill säga avslutningen av rundan vid klubbhuset.

– Vi har ny krögare i år och inte minst numera en rejäl altan där man kan ta plats efter rundan för lite god förtäring. I och med att vi också röjt undan lite träd ser man numera efterföljande bollar komma in mot 18:e green och det är positivt. Vi vill ju att folk ska stanna kvar ett tag efter rundan och umgås, säger Ulf Hane.

Miljön vid klubbhuset har också gjorts med inbjudande genom att butik och reception flyttats ut till entrén.

– Det blir mer välkomnande för våra gäster och så kommer ju kanslipersonalen undan lit mer och får arbetsro, förklara Ulf.

Masterplan

Satsningarna på klubben och banan fortsätter också.

– Vi har en masterplan nu som vi arbetar efter och varje styrelsemedlem i klubben har fått sitt arbetsområde. En större satsning vi planerar för är nästa år då vi ska bygga om hål sju. Idag ligger greenområdet väldigt högt och greenen kommer att flyttas ner och hålet blir en kort par 3. Under ombyggnaden kommer vi ändå att ha en 18-hålsbana genom att vi tar par 3-banans nionde hål i anspråk, berättar Ulf Hane.

En bra sak

En annan sak att glädjas åt för Karlskoga GK:s nye ordförande är lösningen för kiosken mellan hål nio

– Det är Funkis som numera driver kiosken och vi har slopat arrendet. Vi får en bra service samtidigt som vi gynnar en bra sak i kommunen, framhåller Ulf Hane.

Ytterligare en sak som Karlskoga GK:s ordförande är mån om är ungdomsverksamheten.

– Jag vurmar verkligen för juniorerna och det ser bra ut nu. Det finns ett bra föräldraengagemang och Niklas Sterner gör ett bra jobb som ledare. Det vore verkligen kul om vi kunde få lite framgångar på tävlingssidan nu, säger Ulf.

Han framhåller att det krävs ett bra engagemang från alla på klubben oavsett vad man vill åstadkomma.

– Saker och ting gör sig inte själva, men med tanke på att vi har så bra medarbetare och ett bra ideellt engagemang kan vi se positivt på golfen i Karlskoga i framtiden, avslutar Ulf Hane.

– Klubben mår bra. Vi har satsat pengar på att utveckla verksamheten, drygt 800 000 varje år och mer är på gång. Vi mår bra mycket tack vare väldigt bra personal och många i klubben som arbetar ideellt, säger Ulf Hane.

Samarbetar

Något annat positivt är att klubben har goda relationer med andra klubbar i närheten. Man samarbetar med såväl Lanna, Nora, Kristinehamn och inte minst närmaste grannen på andra sidan sjön Degerfors Golf.

– Vi vill ju ha ett samarbete med grannarna och med Degerfors har vi hamnat bra där vi för ett litet tillägg kan spela fritt hos varandra. Dessutom är det ju ett bra samarbete på seniorsidan och damkommittén här har bjudit in Degerfors damer till ett utbyte, berättar Ulf.

Kan samarbetet utvecklas ännu mer?

– Det kan det säkert i framtiden. Det ska inte finnas några stängda dörrar inom golfen. Just nu är jag dock helt fokuserad på Karlskoga GK som ny ordförande. Det är mycket att sätta sig in i.

Ulf Hane har själv spelat golf i snart 20 år och ser gärna att fler får ta del av den fantastiska golfen.

– Man kommer ut i en fantastisk miljö och får röra på sig i trevligt sällskap, säger han.

1725 medlemmar

Karlskoga har nu 1725 medlemmar och ett tillflöde av medlemmar. En mycket synbar förändring är investeringarna i det som populärt kallas 19:e hålet, det vill säga avslutningen av rundan vid klubbhuset.

– Vi har ny krögare i år och inte minst numera en rejäl altan där man kan ta plats efter rundan för lite god förtäring. I och med att vi också röjt undan lite träd ser man numera efterföljande bollar komma in mot 18:e green och det är positivt. Vi vill ju att folk ska stanna kvar ett tag efter rundan och umgås, säger Ulf Hane.

Miljön vid klubbhuset har också gjorts med inbjudande genom att butik och reception flyttats ut till entrén.

– Det blir mer välkomnande för våra gäster och så kommer ju kanslipersonalen undan lit mer och får arbetsro, förklara Ulf.

Masterplan

Satsningarna på klubben och banan fortsätter också.

– Vi har en masterplan nu som vi arbetar efter och varje styrelsemedlem i klubben har fått sitt arbetsområde. En större satsning vi planerar för är nästa år då vi ska bygga om hål sju. Idag ligger greenområdet väldigt högt och greenen kommer att flyttas ner och hålet blir en kort par 3. Under ombyggnaden kommer vi ändå att ha en 18-hålsbana genom att vi tar par 3-banans nionde hål i anspråk, berättar Ulf Hane.

En bra sak

En annan sak att glädjas åt för Karlskoga GK:s nye ordförande är lösningen för kiosken mellan hål nio

– Det är Funkis som numera driver kiosken och vi har slopat arrendet. Vi får en bra service samtidigt som vi gynnar en bra sak i kommunen, framhåller Ulf Hane.

Ytterligare en sak som Karlskoga GK:s ordförande är mån om är ungdomsverksamheten.

– Jag vurmar verkligen för juniorerna och det ser bra ut nu. Det finns ett bra föräldraengagemang och Niklas Sterner gör ett bra jobb som ledare. Det vore verkligen kul om vi kunde få lite framgångar på tävlingssidan nu, säger Ulf.

Han framhåller att det krävs ett bra engagemang från alla på klubben oavsett vad man vill åstadkomma.

– Saker och ting gör sig inte själva, men med tanke på att vi har så bra medarbetare och ett bra ideellt engagemang kan vi se positivt på golfen i Karlskoga i framtiden, avslutar Ulf Hane.

Ulf Hane

Bor: Lägenhet i Karlskoga

Familj: Unni, barn och barnbarn

Yrke: Chef Villingsbergs skjutfält

Ålder: 58 år

Aktuell: Ny ordförande i Karlskoga GK

Spelat golf sedan 1992

Hcp: 17,4

Favoritklubba: Järnåtta

Favorithål: Hål 12 (Kga). Hål 6 (Dfs)

Ser på tv: Motorsport och annan sport.

Favoritmat: Husmanskost

 

 

Karlskoga GK

Golfanläggning med 18-hålsbana och en niohåls par 3-bana.

Park- och skogsbana med fin variation, fina greener och en del vattenhinder.

Par 72

Greenfee: 350 (400 helg), par 3-banan 120.

Banarkitekt: P Glimåker, N Sköld, J Sederholm

Ordförande: Ulf Hane

 

 

Degerfors GK

Golfanläggning med 18-hålsbana och intilliggande camping med stugor.

Öppen parkbana med moderna greenområden intill sjön Möckeln och Letälven.

Par 72

Greenfee: 350 (400 helg)

Banarkitekt: Susanna Gustavsson

Ordförande: Sverker Milton