2015-06-08 06:00

2015-06-08 06:00

Gamla skönheter visade upp sig

KARLSKOGA: Motorhistoriska dagen

På lördagen visades ett 20-tal bilar av den äldre modellen upp då Karlskoga motorweteraner firade Motorhistoriska dagen.

Det är andra året som Motorhistoriska dagen firas i samband med nationaldagen i Karlskoga. Runt om i landet har den firats under många år, här har dock Velodromrallyt varit den stora händelsen tidigare.

Motorentusiasterna samlades vid folkhögskolan och gav sig sedan ut på en tur genom bland annat Kosia, Åtorp och Svartå.

– Kultur på väg, gårdagens fordon på morgondagens vägar, det är vad det handlar om. Vi vill visa att den här kulturen också är något att vårda och bevara, säger Motorweteranernas ordförande Per Liliegren.

Det är andra året som Motorhistoriska dagen firas i samband med nationaldagen i Karlskoga. Runt om i landet har den firats under många år, här har dock Velodromrallyt varit den stora händelsen tidigare.

Motorentusiasterna samlades vid folkhögskolan och gav sig sedan ut på en tur genom bland annat Kosia, Åtorp och Svartå.

– Kultur på väg, gårdagens fordon på morgondagens vägar, det är vad det handlar om. Vi vill visa att den här kulturen också är något att vårda och bevara, säger Motorweteranernas ordförande Per Liliegren.