2015-06-07 17:29

2015-06-07 17:29

Tog emot nya svenskar

KARLSKOGA: Flerårig tradition

På nationaldagen samlades nya svenska medborgare, tillsammans med sina vänner och anhöriga, på kommunhuset där de välkomnades av kommunalrådet Sven-Olov Axelsson (S).

Sedan 2009 har Karlskoga kommun välkomnat nyblivna svenska medborgare på nationaldagen. I år deltog 14 personer vid mottagandet i KS-salen på kommunhuset.

– Det är bra att vi blir fler invånare. Vi tror på en mångkulturell stad där människor från olika länder bor och verkar tillsammans, säger kommunstyrelsens ordförande Sven-Olov Axelsson (S).

– Dessutom behöver vi bli fler, både i Karlskoga och i Sverige, och det är jättepositivt att Karlskoga ökar i invånarantal, att fler väljer att bosätta sig här, fortsätter han och påpekar att välkomnandet av nyblivna medborgare i Karlskoga har lyfts fram och anammas av fler kommuner.

Sven-Olov Axelsson berättade om Karlskoga, närheten till naturen och de framträdande idrottsklubbar och företag som finns i här. Sedan fick de nyblivna medborgarna en flagga och en bok om Karlskoga. Barnen fick även ett litet gosedjur.

Sedan 2009 har Karlskoga kommun välkomnat nyblivna svenska medborgare på nationaldagen. I år deltog 14 personer vid mottagandet i KS-salen på kommunhuset.

– Det är bra att vi blir fler invånare. Vi tror på en mångkulturell stad där människor från olika länder bor och verkar tillsammans, säger kommunstyrelsens ordförande Sven-Olov Axelsson (S).

– Dessutom behöver vi bli fler, både i Karlskoga och i Sverige, och det är jättepositivt att Karlskoga ökar i invånarantal, att fler väljer att bosätta sig här, fortsätter han och påpekar att välkomnandet av nyblivna medborgare i Karlskoga har lyfts fram och anammas av fler kommuner.

Sven-Olov Axelsson berättade om Karlskoga, närheten till naturen och de framträdande idrottsklubbar och företag som finns i här. Sedan fick de nyblivna medborgarna en flagga och en bok om Karlskoga. Barnen fick även ett litet gosedjur.