2015-05-22 10:04

2015-05-22 10:06

Slog gravid flickvän

KARLSKOGA: Fälld för misshandel och olaga hot

Vid två tillfällen misshandlade mannen sin flickvän, ena gången då hon väntade parets barn. Vid ett annat tillfälle hotade han henne med en kniv då hon hade barnet i famnen.

En man i 20-årsåldern har fällts för att misshandlat och hotat en kvinna som han under tiden som brotten begicks hade en relation med.

I november 2012 gav han sig på kvinnan som vid tillfället väntade deras gemensamma barn. Han tog tag i hennes handleder, tryckte dem hårt och slog henne sedan även i sidan på magen, så att hon fick ont och blåmärken.

Hotade med kniv

Vid ett tillfälle i maj förra året drog han en kniv på hennes arm och ben och hotade med att han skulle slå hennes huvud i väggen. Han knuffade även ner henne på en säng, tog stryptag på henne samt höll en kudde över hennes ansikte.

I oktober förra året hotade han henne med en kniv genom att göra huggande rörelser mot henne. Kvinnan hade vid tillfället parets barn i famnen.

Tingsrätten har nu fällt mannen för två fall av misshandel och två fall av olaga hot, gärningar med ett sammanlagt straffvärde som motsvarar sex månaders fängelse. Rätten tog dock hänsyn till att mannen inte har fällts för något brott tidigare samt att han har en psykisk problematik som anses ha ett samband med de aktuella brotten.

Mannen dömdes till skyddstillsyn och 140 timmars samhällstjänst, med en särskild föreskrift om psykiatrisk vård och behandling. Han ska även betala ett skadestånd på 24 000 kronor till kvinnan.

En man i 20-årsåldern har fällts för att misshandlat och hotat en kvinna som han under tiden som brotten begicks hade en relation med.

I november 2012 gav han sig på kvinnan som vid tillfället väntade deras gemensamma barn. Han tog tag i hennes handleder, tryckte dem hårt och slog henne sedan även i sidan på magen, så att hon fick ont och blåmärken.

Hotade med kniv

Vid ett tillfälle i maj förra året drog han en kniv på hennes arm och ben och hotade med att han skulle slå hennes huvud i väggen. Han knuffade även ner henne på en säng, tog stryptag på henne samt höll en kudde över hennes ansikte.

I oktober förra året hotade han henne med en kniv genom att göra huggande rörelser mot henne. Kvinnan hade vid tillfället parets barn i famnen.

Tingsrätten har nu fällt mannen för två fall av misshandel och två fall av olaga hot, gärningar med ett sammanlagt straffvärde som motsvarar sex månaders fängelse. Rätten tog dock hänsyn till att mannen inte har fällts för något brott tidigare samt att han har en psykisk problematik som anses ha ett samband med de aktuella brotten.

Mannen dömdes till skyddstillsyn och 140 timmars samhällstjänst, med en särskild föreskrift om psykiatrisk vård och behandling. Han ska även betala ett skadestånd på 24 000 kronor till kvinnan.