2015-05-09 06:00

2015-05-09 10:05

Åtalas för grovt narkotikabrott

KARLSKOGA: Tre män med anknytning till Bandidos

Tre män från Karlskoga åtalas för grovt narkotikabrott. De tre, som av polisen uppges tillhöra Bandidossfären, har suttit häktade sedan 13 februari.

Det var tisdagen 10 februari som polisen gick in i Bandidos lokal i Karlstad samt en lokal i Karlskoga där flera män med anknytning till Bandidos befann sig. De tre som nu åtalats är alla i åldern 30 till 35 år.

Det är internationella åklagarkammaren i Göteborg som handlagt ärendet och åklagaren hävdar att två av männen i februari köpt minst 860 gram amfetamin av en okänd säljare.

En av männen transporterade narkotikan till sin bostad där han delade upp amfetaminet i olika portionsstorlekar. Åklagaren nämner påsar som väger 473 gram, 93,1 gram, 92,3 gram, 92,9 gram samt 90,6 gram.

Sen ska mannen, fortfarande enligt åklagaren, under helgen 6 till 8 februari ha transporterat amfetaminet till en annan av männen som stoppade in påsarna i en frysbox. Den 10 februari gjorde polisen razzia och beslagtog 841,9 gram som hittades i frysboxen som fanns i anslutning till mannens bostad.

Den tredje mannen har 5 februari, av det amfetamin som fanns i frysboxen, bjudit ut cirka 500 gram amfetamin till försäljning. En kort tid innan polisens beslag bjöd samme man ut ytterligare 20 gram amfetamin.

Åklagaren anser att brotten bör bedömas som grova.

En av männen åtalas dessutom för att ha framställt 1031 gram cannabis genom egen odling.

Det var tisdagen 10 februari som polisen gick in i Bandidos lokal i Karlstad samt en lokal i Karlskoga där flera män med anknytning till Bandidos befann sig. De tre som nu åtalats är alla i åldern 30 till 35 år.

Det är internationella åklagarkammaren i Göteborg som handlagt ärendet och åklagaren hävdar att två av männen i februari köpt minst 860 gram amfetamin av en okänd säljare.

En av männen transporterade narkotikan till sin bostad där han delade upp amfetaminet i olika portionsstorlekar. Åklagaren nämner påsar som väger 473 gram, 93,1 gram, 92,3 gram, 92,9 gram samt 90,6 gram.

Sen ska mannen, fortfarande enligt åklagaren, under helgen 6 till 8 februari ha transporterat amfetaminet till en annan av männen som stoppade in påsarna i en frysbox. Den 10 februari gjorde polisen razzia och beslagtog 841,9 gram som hittades i frysboxen som fanns i anslutning till mannens bostad.

Den tredje mannen har 5 februari, av det amfetamin som fanns i frysboxen, bjudit ut cirka 500 gram amfetamin till försäljning. En kort tid innan polisens beslag bjöd samme man ut ytterligare 20 gram amfetamin.

Åklagaren anser att brotten bör bedömas som grova.

En av männen åtalas dessutom för att ha framställt 1031 gram cannabis genom egen odling.