2015-05-08 14:15

2015-05-08 14:15

Försök till mordbrand

DEGERFORS

Någon skruvade på Valborgsmässoaftonen ned en lampkupa i plast på en toalett i Stora Vallaskolan.

Nästa steg var att fylla lampkupan med papper och sätta tillbaka lampkupan. Sen tändes belysningen och dörren till toaletten stängdes. Turligt nog upptäckte personal på skolan att det luktade bränt och öppnade dörren till toaletten. Då hade papperet börjat antändas. Lampkupan skruvades av och på så sätt undveks en brand. Polisen rubricerar gärningen som försök till mordbrand och fortsätter utredningen.

Nästa steg var att fylla lampkupan med papper och sätta tillbaka lampkupan. Sen tändes belysningen och dörren till toaletten stängdes. Turligt nog upptäckte personal på skolan att det luktade bränt och öppnade dörren till toaletten. Då hade papperet börjat antändas. Lampkupan skruvades av och på så sätt undveks en brand. Polisen rubricerar gärningen som försök till mordbrand och fortsätter utredningen.