2015-05-07 13:40

2015-05-07 13:40

Polisen tog 16 000 kronor i beslag

KARLSKOGA

En kvinna som i slutet av april stoppades av polisen hade 21 000 kronor på sig. Av dessa utmättes 16 000 kronor eftersom kvinnan, som är i 30-årsåldern hade flera skulder, bland annat i form av obetalda böter, avgifter till brottsofferjouren, rättshjälpskostnad, studiemedelsavgifter och skadestånd.

Beslaget gjordes efter ett beslut från Kronofogdens specialindrivningsenhet. Ingripandet är en del i en myndighetsgemensam satsning mot grov och organiserad brottslighet. I samband med att polisen utför gripanden, husrannsakan eller andra tillslag kan de vända sig till special­indrivningsenheten för att tipsa om utmätningsbara tillgångar.

Beslaget gjordes efter ett beslut från Kronofogdens specialindrivningsenhet. Ingripandet är en del i en myndighetsgemensam satsning mot grov och organiserad brottslighet. I samband med att polisen utför gripanden, husrannsakan eller andra tillslag kan de vända sig till special­indrivningsenheten för att tipsa om utmätningsbara tillgångar.