2015-04-20 06:00

2015-04-21 07:41

Karlbergsloppisen lockade många

KARLSKOGA: Det som blir över går till Pingstkyrkan

Trångt
Det blev som vanligt trångt inne i Karlbergshallen slog upp dörrarna till Rävåsen IKs traditionella loppis som i många år lockat besökare från när och fjärran.

Redan trekvart före öppningstiden för årets upplaga av Karlbergsloppisen som arrangeras av Rävåsen IK anlände folk för att börja köa. En kö som bara blev längre och bredare ju närmare öppningstiden klockan tolv.

– Här måste man komma tidigt för att få en plats nära dörrarna när de öppnas, säger en man från Storfors som vill vara anonym.

Många loppisbord

Så kom då klockslaget som flera hundra personer väntat på och det tog 10-15 minuter innan alla som köat var inne. Hur många loppisstånd som ställts upp inne i Karlbergshallen är svårt att få grepp om, men säkert närmare hundra än någon annan siffra. Även i gången mellan Karlbergshallen och matsalen var det loppisförsäljare som hade sina bord och där kunde man fynda när det gäller exempelvis cyklar och barnvagnar.

Går med strömmen

I gångarna mellan loppisborden flöt besökarleden sakta fram och det var ingen ide att försöka ta sig förbi, utan snällt gå med i strömmen.

– Karlbergsloppisen är absolut den bästa på hela året, säger en av loppisförsäljarna. Man gör ett urval av det man tror sig kunna sälja och jag är på många loppisar, så jag vet. Det brukar bli bra affärer här i Karlberg, även om man inte kan sälja allt. Det som blir över brukar jag lämna till Pingstkyrkan.

Överkomligt

Vid ett av loppisstånden ligger en stor hög av barnskor på golvet och priset är fem kronor per par.

– Det är inget fel på skorna och priset tror jag är överkomligt, säger tjejen som sköter affärerna och skrattar.

En kvinna med invandrarbakgrund ser till att få med sig tre par skor för 15 kronor och går därifrån nöjd. I övrigt går det att hitta det mesta på Karlbergsloppisen. Allt från tidningar, böcker, musikinstrument och inte minst kläder. Kläder för barn och vuxna. Loppis är ett bra sätt att rensa ur den egna garderoben för att skapa plats för vårens och sommarens nyheter.

Redan trekvart före öppningstiden för årets upplaga av Karlbergsloppisen som arrangeras av Rävåsen IK anlände folk för att börja köa. En kö som bara blev längre och bredare ju närmare öppningstiden klockan tolv.

– Här måste man komma tidigt för att få en plats nära dörrarna när de öppnas, säger en man från Storfors som vill vara anonym.

Många loppisbord

Så kom då klockslaget som flera hundra personer väntat på och det tog 10-15 minuter innan alla som köat var inne. Hur många loppisstånd som ställts upp inne i Karlbergshallen är svårt att få grepp om, men säkert närmare hundra än någon annan siffra. Även i gången mellan Karlbergshallen och matsalen var det loppisförsäljare som hade sina bord och där kunde man fynda när det gäller exempelvis cyklar och barnvagnar.

Går med strömmen

I gångarna mellan loppisborden flöt besökarleden sakta fram och det var ingen ide att försöka ta sig förbi, utan snällt gå med i strömmen.

– Karlbergsloppisen är absolut den bästa på hela året, säger en av loppisförsäljarna. Man gör ett urval av det man tror sig kunna sälja och jag är på många loppisar, så jag vet. Det brukar bli bra affärer här i Karlberg, även om man inte kan sälja allt. Det som blir över brukar jag lämna till Pingstkyrkan.

Överkomligt

Vid ett av loppisstånden ligger en stor hög av barnskor på golvet och priset är fem kronor per par.

– Det är inget fel på skorna och priset tror jag är överkomligt, säger tjejen som sköter affärerna och skrattar.

En kvinna med invandrarbakgrund ser till att få med sig tre par skor för 15 kronor och går därifrån nöjd. I övrigt går det att hitta det mesta på Karlbergsloppisen. Allt från tidningar, böcker, musikinstrument och inte minst kläder. Kläder för barn och vuxna. Loppis är ett bra sätt att rensa ur den egna garderoben för att skapa plats för vårens och sommarens nyheter.