2015-04-20 15:11

2015-04-20 15:11

Får böta för fiske med fel spö

KARLSKOGA

En man i 50-årsåldern har fällts för brott mot fiskelagen och ska betala dagsböter på 2 500 kronor.

Han ska även betala ett skadestånd på 3 080 kronor till Kedjeåsens fisk AB.

Det var i juni förra året som mannen ertappades med att fiska med kastspö i Kviddsjön, Karlsdal, där endast flugfiske var tillåtet. Mannen uppvisade då även ett fiskekort som var två år gammalt och som datumet ändrats på, varför han även åtalades för brukande av falsk urkund.

Tingsrätten ansåg dock inte att mannen haft uppsåt med gärningen och åtalet ogillades.

Han ska även betala ett skadestånd på 3 080 kronor till Kedjeåsens fisk AB.

Det var i juni förra året som mannen ertappades med att fiska med kastspö i Kviddsjön, Karlsdal, där endast flugfiske var tillåtet. Mannen uppvisade då även ett fiskekort som var två år gammalt och som datumet ändrats på, varför han även åtalades för brukande av falsk urkund.

Tingsrätten ansåg dock inte att mannen haft uppsåt med gärningen och åtalet ogillades.